Helgen

Alltså det här med helg… Det har nog inte undgått någon som kikar in här att det här med helg är vår grej.

Igår hade vi en lördag där verkligen ingenting stod på schemat. Välbehövligt eftersom vi ofta har en hel del att stå i. Kan till och med jag tycka, även om det är just jag som är förtjust i att fylla det där planeringshäftet, gärna till bredden också.

Vi gick en kylslagen promenad där båda barnen somnade så jag och maken pratade pratade och pratade, handlade gott till kvällen, vilade ögonen på några avsnitt av Smurfarna och lagade mat och bakade. Ungefär så.

Söndagen började i samma långsamma takt med en lång frukost och en tokglad loppa som fick lov att hänga på ”paddan”. Men sedan blev det fart på oss. Jag sprang iväg och tränade, maken och barnen gick och hälsade på kusinerna, en lunch i mellan, jag ska stöka av lite jobb medan den lilla vilar och den stora loppan bygger ”det högsta tornet någonsin” av diverse saker från vardagsrummet och sedan står badväskorna packade för en tur till badhuset.

Därefter kommer det bli fullt race här hemma med den nya söndagstraditionen – plockstädning. Inte riktigt samma glädjeinnehåll som för de andra av dagens aktiviteter, men ack så njutningsbart när det väl är gjort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *