Sommarbullar

För några veckor sedan (den lilla kycklingen i mjölet avslöjar att det måste varit runt påsk) så bakade vi jordgubbsbullar, eller sommarbullar som vi kallade dem, här hemma.

Jag hade fått feeling och köpt ett hel låda med jordgubbar och ville hitta på något nytt med dem.

Det blev en sats vanilj vetebrödsdeg (alltså samma som till kanelbullar) men istället för den vanliga kanelbullsfyllningen så fyllde vi dem med vaniljsmör och bitar av färska jordgubbar.

Vaniljsmöret gjorde vi genom att vispa upp smör tillsammans med innehållet från en vaniljstång. Och så lite socker, precis som vid vanligt kanelbullsbak.

Gott! Och det här vill jag verkligen baka fler av och stoppa i strandkorgen i sommar.

Hade nästan glömt bort att vi gjort dessa, tills jag såg Lisa Abefelt, som jag följer både på Instagram och på hennes blogg som ni hittar HÄR, göra något åt samma håll. Hennes bak är verkligen fantastiska – sådan superinspiration.

Nu ska jag köra pusskalas med min familj och sedan kicka igång vår helg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *