Grillad majs med lime och parmesan

Grillad majs_tips

Grillad majs med parmesan och lime 

Detta behövs:

Majs

Lime

Parmesan

Gör så här: 

Blötlägg majsen i minst fem minuter (för att undvika att blasten brinner upp) i en stor skål med kallt vatten. Blasten i sig gör att majsen också kokar undertill.

Grilla majsen under lock, på ganska så het glöd, i cirka 20-30 minuter.

Hyvla parmesanen fint och skär upp lime.

När majsen är färdiggrillad vik bort blasten, pressa på limesaft och släng på parmesan – klart!

Vill man kan man komplettera med det traditionella smöret och saltet innan lime och parmesan.

 

För visst behöver inte grillsäsongen vara över bara för att lite höstligare vindar börjar krypa sig på?

Nu ska vi duka fram lite lördagsfrukost här hemma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *