Veckan som gick

Måndag och ny vecka igen och dags för en liten summering av veckan som gick hos oss.

Först: Tänk att hon var så där liten…?!

De ringde från förskolan och jag höll nästan på att sätta jobbkaffet i halsen för jag blev så rädd att de ringde för att det hänt Althea någonting. Men så var det (tack och lov) inte alls, utan de ringde för att planera inför Junis förskolestart i januari.

Det var som sagt många luncher ute förra veckan och här en håll-käften-god pasta på Le Croissant tillsammans med Elin. Inte ofta alls som jag äter pasta men vansinnigt gott och passade fint när jag körde långpanna på jobbet.

Vi bakade pepparkakor här hemma och det var… halvmysigt. Degen var inte helt lätt att jobba med, Althea tröttnade ganska så snabbt, Juni försökte mest äta upp degen och jag hade som plan att göra gigantiska hjärtan som skulle användas till inbjudningskort till ett glöggmingel på jobbet (tänkte skriva själva texten med kristyr) men de gick liksom inte att lyfta över på plåten utan att de gick sönder.

Så mjöl överallt, pepparkaksdeg som mest ville dela på sig, föräldrar som sprang runt och försökte rädda både golv och förhindra magknip hos ettåringen och sedan en misslyckad inbjudningskortidé. Kanske ska vi försöka på nytt på en ”lite” annan tid än en sen kväll efter förskola och jobb?

Så kom helgen och vi åkte ut till Hällevik för att lite förtidigt fira min storebror som fyller år idag. Brunch hemma hos päronen á extra allt och så satt jag länge och beskådade mammas matta (från IKEA) och funderade på om en sådan skulle få flytta in här hemma kanske.

Sedan var vi som sagt iväg på middag med vänner och somnade inte förrän sena timman. Var oproportionerligt trött på söndagen, men det är bara att inse att en inte är 20 år längre…

Vi hämtade hem tjejerna efter en förmiddag på tumanhand, jag och maken, som jag skrev om HÄR. Är nog första gången som vi inte åker på direkten och hämtar hem dem, men visst det var en rackarns trevlig upplevelse detta också.

Väl i Hällevik vispade vi ihop varm choklad och tog i vad det gäller marshmallows och grädde utan att skämmas minsta lilla.

Det är kanske inte den mest barnsäkra av trappor hemma hos mamma och vart tror ni tjejerna  ä l s k a r  att vara?

Vilket gör att det ofta ser ut så här:

Althea vill ofta ha ”krusat” hår (sådan flashback från när en själv var barn) och jag brukar göra det med min volymmaster från Björn Axén som är just så där sicksackig (ett ord?). Och så kunde jag inte låta bli att pilla i och fläta det i söndags efter att vi julpyntat här hemma.

Kommer ni ihåg mitt föräldraledighetsmål? Att lära mig fläta. Nu sitter till och med en utåtbakad minsann.

Och nu är det måndag, jag har precis lärt Althea tusennålar (ytterst opedagogiskt drag), strax ska lilla loppan lägga sig och därefter ska jag skutta (läs: släpa mig) iväg till träningen. Därefter blir det traditionsenlig fika och Andreas har varit så gullig och handlat hem glögg till oss.

Glöggpremiär it is!

1 Kommentar

  • Hett tips för stora pepparkakor. Kavla direkt på bakplåtspapper och lyft över till plåten. Om man inte gillar utmaningen så klart. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *