Helgen del 1 av 2

Denna helg kommer nog få delas upp i två delar för att visa helgen i bilder.

Så för att börja med gårdagen så parkerade vi oss först här, i mitt barndomshem i Hällevik, bland prunkande blommor och blad….

…till exempel sådana här pioner som min mamma bara kan, lite så där lättsamt från en av alla buskar, plocka ett fång av och dekorera fikabordet med.

På vilket det serverades jordgubbsgräddtårta, saft och kaffe som firande av min mammas sambo Mats som fyllt år dagen innan.

Och så fick vi hänga med bonussystrarna en massa och hej och hå så härligt det (som vanligt) är. Starka är de för övrigt också och om ni kikade på mina stories i helgen så skymtades ett yogamove från dessa två.

På tal om stark så hade min syster Felicias sambo cyklat till kalaset. Kanske inte så ovanligt starkt tänker ni? Jo, om man bor i Lund – d v s 13 mil(!) bort – så är det en aningens stark.

Är så fascinerad på hur man klarar av det mentalt. Sätta sig på en cykel och tänka ”japp då kör vi 13 mil då rå!”.

Efter fikakalas åkte vi hit. Hem till Rebecca och hennes familj som dragit ihop ett spontant poolparty med grillning framåt kvällskanten.

Här var poolen tillfälligt tom (för att vi lurade upp dem på en middagspaus) men annars var det full fart med hopp från kanten och rop om ”poolparty”.

Från festen underåriga deltagare då, vi vuxna höll oss lite mer städade. Eller ok, en bomben gjorde jag faktiskt.

Vi hade också fullt sjå med att inte låta Juni doppa huvudet (p g a den spruckna trumhinnan) men tack vare tips om bomull i öronen och några räddningsaktioner så gick det fint.

När jag knäppte denna bilden, precis på väg för att joina familjen på grillmaten, så tyckte jag att det såg ut att de var på semester.

Och nästan så är nog Rebecca och Eas hus – som någon form av lyxig semesterresort.

Ungefär som vår helg också varit.

Det fanns en tanke om storstädning och den tanken inleddes även i praktiken fint med att jag städade och rensade ur kylskåpet (dammsög till och med bakom kylen!) men sedan tappade vi fokus och fikakalasade, poolbadade och idag har vi hängt vid Levrasjön precis hela dagen.

God tanke på städning p g a husets tillfälliga förfall men attans trevligt att kunna byta spår också och gå all in i den här sommaren som verkar vara här för att stanna.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *