Dela en monstera

Här grönskar det i dalens… Eller ja, i vardagsrummet i alla fall! Se så tjusiga monsteror (heter det så i plural? Äsch vi kör på det…) som finns på lite olika ställen av hemmet här hemma. Här ihopsamlade eftersom jag tänkte visa hur de såg ut från början.

Nämligen så här:

En prunkande monstera som vi delade och fick fem(!) stycken av.

Nu vet ni att mina fingrar är ganska så ogröna men så här gjorde vi:

Det var brännhet sommar när jag tog tag i projekt dela-monsteran och uteplatsen fick agera första anhalt. Lite krukor förberedda till de större partierna. Krukorna fyllde jag med lite singel i botten och därefter lite lite lecakulor och resten med jord.

Sedan var det bara att ta av krukan och börja dela. Jag försökte lirka loss och reda ut rötterna så försiktigt jag bara kunde.

Galet egentligen att vår gräsmatta såg ut så här hela sommaren. Snustorr av bevattningsförbud och värmebölja.

Efter lirkande med rötter såg det till slut ut så här. Det är den översta som fortfarande är störst idag och sedan de små längst ner i bild har idag delat sig och växt på sig hur fint som helst.

Om ni undrar över konfettin så är den rester efter vår trädgårdsfest några dagar tidigare. Tror vi plockade konfetti resten av sommaren.

Tillbaka till uteplatsen och dags för plantering.

Som det visade sig att jag inte fotade så mycket av. Men det är egentligen inte så mycket mer spännande än att sätta ner plantorna och fylla på med jord.

Fast här kommer ett tips – innan vi planterade loss så satte vi alla plantor i en balja med vatten, där fick de ligga kvar tills det var dags att hitta hem till sin respektive kruka.

På det sättet riskerade de inte att torkas ut under tiden de andra planterades och de fick också en ordentlig skjuts med vatten innan de åkte ner i jorden.

Och nu ser de som sagt ut så här!

Den allra största som måste komma ifrån ”moderroten” som är lite mörkgrönare i färgen och har nya rötter som håller på att sticka iväg (igen).

De två i den vita krukan och den gråa ligger inte så långt efter minsann.

De små, som var som ett litet grässtrå bara, har växt på sig fint och står i var sin lite mindre vit kruka. Den andra gömmer sig uppe på bänken men den är lite medtagen efter att ha stått på TV-bänken och varit Junis favoritobjekt för bus.

Ja men så där – det var det för denna lilla rundtur bland våra monsteror. Nu ska jag återgå till att försöka behålla sinnesfriden på tredje dagen som gräsänka (alla ensamstående föräldrar där ute – all heder till er!) med en krasslig 2,5-åring och en 5,5-åring som klättrar på köksinredningen trots att ha spenderat flera timmar i skidbacken idag.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *