En lista på en tisdag

Har precis placerat min rumpa i soffan och som nybliven gräsänka för kvällen tänkte jag nog kvarhålla den där ett tag. Min civilstatus som gräsänka använder jag till att passa på att kolla på ”tramsiga” TV-program (tackar vet jag inspelningsfunktionen i Viasat Play), ensammys med Strössel och en hejdundrans massa surf på diverse bloggar, inredningssidor och modemagasin.

Under ett av de där bloggbesöken sprang jag på en lista, som allt som oftast florerar på bloggar, och efter lite copy och paste tänker jag inte vara sämre själv. Så här kommer en random lista, så här en tisdag. 

TIO ”HAR DU NÅGONSIN”…
1. Dejtat en av dina bästa kompisar? Nej… Det tror jag inte i alla fall. I och för sig har jag och Skrutten varit vänner väldigt länge innan vi också gick och blev ett par – räknas det kanske?
2. Tagit någon medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Ja, bland annat i samband en lång flygresa, tillsammans med Kajan, till Filppinerna för flera år sedan. Fantastiskt att äta flygplansmiddagen och sedan sova skönt tills det var dags för frukost innan landning.
3. Blivit kär vid första ögonkastet? Ja.
4. Förlorat en vän? Nej, inte om man talar om ”förlora” som att förlora genom att vännen inte finns vid livet längre.
5. Fått ditt hjärta krossat? Absolut, riktigt ordentligt också.
6. Sagt att du älskar någon utan att mena det? Nej.
7. *struken fråga*
8. *struken fråga*
9. Blivit aggressiv under alkoholintag? Nej.
10. Glömt någons namn? Ja, det kan nog ha hänt.

NIO SISTA:
1. Sista godisbiten: En lakritsbit för cirka 22 sekunder sedan.
2. Sista bilfärd: På väg hem från jobbet idag.
3. Sista filmen du såg: Red Riding Hood med Amanda Seyfried.
4. Senaste telefonsamtal: Med fina Skrutten på väg hem från jobbet.
5. Sista bubbelbadet: Hmm… Förra veckan tror jag. Eller bubbelpool badade jag ju förresten igår efter simningen.
6. Sista spelade cd: Någon ljudbok i bilen tror jag.
7. Sista kyss: En hej-då-puss från Skrutten innan han begav sig ut med killarna tidigare idag.
8. Sista gången du sov på golvet: Oj… Måste nog vara sommaren 2009 när jag och tjejerna åkte på en weekend till Göteborg och såg U2. Då var Lisen alldeles nyinflyttad i lägenheten och hade inga möbler alls och vi trivdes istället alldeles utmärkt på luftmadrasser på golvet.
9. Sista gången du skrattade: För några minuter sedan.

ÅTTA FÖRSTA:
1. Första bil: En röd Renault Megane årsmodell 1997 som inköptes strax innan körkortet togs 2002. Ett riktigt måndagsexemplar till bil som jag lämnade in (och bekostade) för lagning hur många gånger som helst.
2. Första kärlek: Innan jag ens hade börjat lågstadiet var jag vansinnigt förälskad i grannpojken. Även om den sortens kärlek kanske inte är att jämföra vad kärlek är för mig idag.
3. Första husdjur: Hund.
4. Första semester: Oj, nu sviktar minnet lite igen. Kan det vara Cypern när jag var kanske fem år ungefär? (förlåt mamma om jag minns fel).
5. Första du lägger märke till hos en kille: Ögonen? Och sedan hur han knyter skosnörena då så klart.
6. Första köpta skiva: Hanson´s MmmBop-skiva.
7. Första riktiga kärlek: Det beror väl på lite… Första riktiga förhållandet, och därmed också kärleken, var nog mitt första förhållande som var från sjuan på högstadiet till början av årskurs ett på gymnasiet. Men sedan kan jag inte prata om riktig kärlek utan att prata om Skrutten. För han känns som den första som jag ”på riktigt” delar livet med. Så även om Skrutten inte är min första kärlek så är han den största.
8. Första piercing: Första var en navelpiercing när jag var 15, och alldeles snart skulle fylla 16. Därefter har det inte blivit några fler, förutom öronen som jag tog hål i för bara några år sedan, och inte heller några tatueringar.

SJU SNABBA:
1. Saknar du någon just nu? Ja, många. Dels är Skrutten inte hemma ikväll, och töntigt nog saknar man honom väldigt fort. Mina vänner kan jag inte plåga med att besöka varje dag, främst inte de som bort många mil bort, och då saknar man ju dem. Och farmor som bor långt bort i Göteborg. Och familjen, trots att vi nu har varandra mycket mer geografiskt nära.
2. Håller du på att läsa en bok just nu? Nej. Men jag har typ tre påbörjade böcker som ligger på nattduksbordet. Jag inväntar nästa semester (som förhoppningsvis blir mindre renoveringskaosartad än vad denna var) då ska det plöjas böcker.
3. Äter du frukost dagligen? Väldigt sällan tyvärr. Lovar mig själv varje nyår, söndag eller mitt i veckan att jag måste bli bättre på detta.
4. Gillar du din boendesituation? Ja, fast jag tror att alla i kollektivet kommer att tycka att det känns ”helt ok” när vi flyttar ifrån varandra och bor i respektive par istället.
5. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Ja, det gör nog säkert någon.
6. Pratar du några andra språk? Skulle väl vara engelska då. Och så lite förståelse för spanska härrörande från spanskastudier i några år på högstadiet och gymnasiet.
7. Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Andas. Och sedan pratar jag med Skrutten eller ringer till mamma eller någon av mina vänner som får tala om för mig att det löser sig. Tyvärr har jag en (ganska dålig) förmåga att ”måla fan på väggen” och då behöver man någon som kan ta ner en på jorden igen.

SEX FAVORITER:
1. Favoritfrukt? Ananas.
2. Favoritgrönsak? Rödbeta.
3. Favorit-veckodag? Fredag.
4. Favoritlåt? John Mayer – Free Fallin och In your atmosphere.
5. Favoritsvordom? Ett hederligt gammalt ”fan” kanske?
6. Favoritkompis? Mina bästa vänner är alla mina favoriter.

FEM SAKER JAG INTE KAN VARA UTAN (UTAN INBÖRDES ORDNING):
1. Skrutten och Strössel.
2. Vännerna.
3. Familjen.
4. Skratt.
5. Kärlek och omtanke.

FYRA SAKER DU VILL GÖRA INNAN LIVET ÄR SLUT:
1. Gifta mig. (vuxenpoäng)
2. Bilda familj. (mer vuxenpoäng)
3. Resa till New York igen, resa till Filippinerna igen och någon form av safari/vildmarksupplevelse.
4. Skapa finansiell trygghet. (ännu mer vuxenpoäng)

TRE VAL:
Svart eller vit? Vit.
Sommar eller vinter? Sommar.
Hund eller katt? Både och.

TVÅ PERSONER DU KAN BERÄTTA ALLT FÖR:
1. Familjen (inkl. Skrutten).
2. Vännerna.

EN SAK DU ÅNGRAR:
1. Oj… Det låter så floskligt men man ska ju egentligen inte ångra saker i livet, det för ju en aldrig framåt. Men om det ska vara något så kanske att jag jobbade så väldigt mycket under studietiden i Uppsala och sällan njöt av ledighet och sällan åkte hem till Blekinge. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *