April och påskhelg

Påskhelgen är nu alldeles snart förbi och vilka underbara dagar det har varit. Vi har hunnit med att vara i Malmö på en blixvisit med övernattning på Elite Plaza Hotell och det är (återigen) en stor eloge till Elites hotell – de är förträffliga. Underbara rum, trevlig och serviceminded personal och finemang hotellfrukost. Jag och Skrutten har bott på flera av Elites hotell i Sverige nu och är alltid lika nöjda.

Whilst in Malmoe så hann vi med att äta middag på en uteservering på Lilla Torg, uteservering blev det alltså, tack vare frikostigt med gasolbrännare som värmde så kunde vi till och med sitta utan jackorna. En liten försmak av sommaren kändes det som.

Efter Malmövisiten har det jobbats på för fullt i huset. Nu är både element, golv och vissa av väggarna vita. Och i veckan som nu kommer (eller den har ju förresten redan börjat… det är ju måndag…) så kommer målarna och tar en ordentlig omgång de också. Mycket hinner alltså hända när man har lite långledigt.

Och inte minst så har vi firat min älskade Skrutten som fyllde 29 år i lördags. Det blev överraskningsfrukost på Ritz tillsammans med vänner och familj och så fick han en gasolgrill från Landman (fundersam om det kanske stavas med två ”n” på slutet… men ändå) i present. Eftermiddagen i lördags spenderades i snålblåsten på Strandvallen i Hällevik för att se MAIF spela sin första hemmamatch, med en bit in i andra halvleken när snöflingorna började falla så gav vi upp och satte oss i bilen för hemfärd. Någon måtta får det vara. Födelsedagskvällen spenderades sedan bara i hemmets lugna vrå framför en film. När vi gick och la oss på kvällen sa Skrutten att det var den bästa födelsedagen någonsin, gladare eller varmare i hjärtat kan man nog inte bli av ett sådant betyg.

Förutom tapetsering (det var förresten underbara svägerskan och svärfar som tapetserade vårt blivande sovrum med Laura Ashleys fina Summer Floral Palace, vilket fint fint fint jobb de gjorde), målerifix och annat jobb i huset så har vi också haft middag med bingospel hemma hos svärfar, spontanmiddag hemma hos päronen i Hällevik och massor av mysig tid med vår fina Strössel.

Det känns faktiskt att det har varit långledigt. Fast utvilad det ordet tror jag inte att man ens kommer nära förrän huset är färdigrenoverat. Men när man är långledig så här så känns det faktiskt att man hinner med en hel del, och har man alltid minst tusen bollar i luften samtidigt så känns det finemang när man får njuta av en period att det faktiskt märks att saker blir uträttade.

Just nu rullar Tintin på tv:n och jag måste erkänna att det är riktigt bra. Fastän att jag bara tittar med ett halvt öga

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *