Dopdagen

dopdagen smög vi upp ganska så tidigt för att göra det allra sista i form av dukning, dekoration av tältet, snittar som skulle serveras till minglet och allt det där andra småfixet.

Så här fint blev det och ännu finare blev det några timmar senare när vår trädgård fylldes av vänner och familj.

De hemmapysslade vimplarna som bildade ett flaggspel och gav en mysig känsla i tältet.
Bordsdekorationer med rosor i porslinsskålar som fyndats på loppis och som till vardags används som frukostskålar här hemma. Det syns lite dåligt på bilden med ljuslyktorna var små söta prinsesskronor. Klart att en prinsessa ska ha prinsesskronor på sitt dop. Och så härliga rosa dukar med spetspartier ovanpå. 
Små söta rosetter på champagneglasen som stod redo för välkomstbubblet. 

Lillans mormor hittade fina stora hjärtan som dekorerades med tygrosor och hängdes sedan upp i sidenband på tältets kortsida och fyllde upp denna annars väldigt tomma vita tältvägg.
Skrutten ordnade fint ihop en filtlåda av en gammal trälåda som vi hittat här hemma i huset under renoveringstiden. 
Vi la många timmar under ”dopveckan” på förberedelser och en morgon satt jag redan strax efter klockan 05 vid symaskinen och sydde ett flaggspel som skulle pryda lillans presentbord (som visas lite senare) och då är det väldigt roligt när man tycker att det blir precis så där fint och bra som man tänkt sig.
Det har varit väldigt väldigt väldigt roligt att få pyssla med detta i veckan och speciellt faktiskt att få sitta vid symaskinen igen. Något jag inte gjort sedan syslöjden på högstadiet ungefär. Även om vi någon kväll kände att de där vimplarna (som var hela 60 stycken till antalet) gav oss några gråa hår. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *