Vi tar med lite hembakat…

Vi ska alldeles strax bege oss ut på middag ute hos päronen där det bjuds på söndagsmiddag. Vi överraskar med ett eget lite dessertbidrag till middagen i form av små äppelpajer i miniformat.

Vi fick en vision här hemma att äppelbitarna skulle karamelliseras i råsocker och sirap – vilket faktiskt blev väldigt trevligt. En liten dessert i lagom storlek. Ett eget recept knåpades ihop och efter att ha provsmakat resultatet så måste jag nog sätta mig ner och skriva ner vad det egentligen var som vi knåpade ihop, för smaken var det minsann inget fel på.

En av de största njutningarna med att ha hus är att kunna tassa ut i trädgården och plocka äppel från egna träd. De är fortfarande syrliga och det krävs en del socker för att baka på dem och kanske behöver de någon vecka till på sig. 

Lite mjöl och socker till pajdegen. 

Pajdeg som jag tryckte ut rundlar i för att passas in i aluminiumformar. 

Äppelbitar, råsocker och kanel…

…som fick koka upp lite i en panna för att få den där karamelliserade smaken. 

Lite extra pajdeg fick pryda ovansidan. 

Det färdiga resultatet. En smakrik liten miniäppelpaj. Knäckig och slurpig. 

Med lite vaniljsås till så blev det magiskt. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *