Storhandling, telefonköer, ärtsoppa och skräptv

Ja, så kan man nog sammanfatta denna torsdag. Den där frukosten blev precis så där härlig som vi tänkt oss. Först morgonpromenad och sedan frukost. Morgonpromenad vet jag i och för sig inte om det får lov att kallas när klockan passerat 10.40, men ändå.

Och frukost kanske det inte heller är längre om den förtärs efter klockan 11.30, men ändå.
Dock har de små kusinerna en förmåga att trigga varandras tårar. Så två tuggor in i frukosten hade vi två skrikande barn och precis strax innan vi hann tänke ”jo men så mysigt det här var” så lugnade de ner sig. Efter var sin matning och massor av pussar på kinderna. 
Sedan kunde vi dricka den där kaffekoppen och prata om det mesta som hänt den senaste tiden. 
Efter besöket så var det dags att ställa sig i kö hos Försäkringskassan och då gäller det att stålsätta sig en hel del. Idag fick jag, tack och lov, prata med en väldigt trevlig handläggare vilket gör att man mjuknar lite efter att ha börjat som nummer 322 i telefonkön (på riktigt). Snart så kanske man till och med får lite av den där föräldrapenningen. 
Efter att ha mörat till kroppen lite mer efter en storhandling, ack så skönt när det är klart i alla fall, så lagade vi en ytterst lättlagad middag – ärtsoppa och pannkakor – väldigt traditionsenligt för torsdagar. 
Och efter en eftermiddag av ”ta tag i”-saker så har vi vilat hjärncellerna med att kolla in lite skräptv. Skräptv kan nog de flesta program kallas som går på musik(?)kanalen MTV. Men så väldigt välkommet ibland. Det är ganska så skönt faktiskt att koppla av hjärnan för en stund och bara hänga med. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *