Femmånadersfas?

Den här lilla loppan här hemma har bestämt sig för att inte sova, hon har sovit ganska så trassligt ett tag. Vaknar på nätterna mer och somnar inte om direkt efter lite mat (så som hon brukar göra).

Det var därför vi introducerade ett kvällsmål med gröt, med en förhoppning om att hon kanske bara behövde lite mer mättnad inför natten…

Men nja… Det verkade vara tricket, men bara för ett litet tag. nu… Ja, i natt så vaknade hon vid 23-tiden och var klarvaken. Visserligen glad, men skulle absolut inte sova.

Efter x antal När trollmor lagt alla sina troll och vyjssande rundor på huset diverse platser så somnade hon om strax innan 02. För att vakna vid 05.30 och bara sova när hon låg tätt, tätt intill sin mamma.

Lillans snälla mormor kom förbi och gick en promenad med henne på förmiddagen. En stund som utnyttjades till fullo till allt från städning, en kaffepaus och dusch.

Är det någon som känner igen sig? Är det något utvecklingssprång vid fem månader kanske?

Och hur det än är så njuter vi av denna tid med vår lilla dam ändå. Idag utbrast jag att hon, ta mig tusan (sa jag till och med), bara blir roligare för varje dag som går. Just nu ler hon åt allt och alla och charmar både butiksbiträden och människor på stan. Allra mest så charmar hon oss.

Hon är minsann vårt lilla mirakel. Samtidigt som hon är en sömntjuv. Men det är ok.

(Även om det är ok så bombarderas vi gärna av tips om hur, var och när kring den här fasen)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *