Små söta hjärtmuffins (citronmuffins)

Se så söta de blev hjärtmuffinsen som bakades igår. Lite pilligt var det allt att få till hjärtat fint, men väldigt väldigt roligt. 
Som vanligt så improviserades det här hemma i köket och därför är det svårt att bjuda på ett recept på rak arm. Det är ju lite det som är nackdelen med att improvisera – hur ska man få till det bra även nästa gång om man inte skrivit ner vad man gjort?
Men i grunden är det vanlig hederlig citronmuffins men i en något nyttigare tappning med fiberhusk, mandelmjöl och kvarg. De blir ju inte lika ”fluffiga” då eller hur man ska uttrycka det. 
För att få till hjärtat så får man ta bort en del av smeten och blanda i röd karamellfärg sedan baka denna först i ugnen. När den är klar så skär man ut hjärtan som stoppas ner i muffinsformarna och sedan fylls upp med ny smet och sedan in i ugnen igen – fiffigt visst?
På tal om improvisation så fortsätter vi att försöka få till den där fish ´n chipsen som blev så bra också, men ack ve vad svårt det kan vara… På tal om något annat liksom…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *