Söndagsmorgon

Alltså i natt har vi sovit. Inte en hel natt (vilket är någon form av mål, någon gång i framtiden) men från 23-tiden till 07.32 men bara en uppvakning under natten. Det är ju nästan som om man vill hoppa höga glädjeskutt av energi.

Att min rygg sedan känns som om den ska gå av på grund av att jag numera sover på en tunn madrass på golvet, det är en annan sak.

Varför jag sover på en madrass på golvet?

Jo, vi har nämligen gjort en amningsavvänjning denna veckan. Lillan är tio månader snart, hon ville helt plötsligt småäta fyra gånger på natten ungefär, har varit väldigt krånglig med att få i sig ”riktig” mat och lite andra saker. Vi märkte att vi behövde få ordning på det där. Lösningen (ja, vi kan nog kalla det lösning nu när vi kommit över på ”andra sidan”) var att sluta med amningen.

Vår taktik blev att det blev Skrutten som fick ta över både nattningen och omsomningarna på natten och jag har fått gömma mig (därav madrassen på golvet) för att de två tillsammans skulle få lite harmoni.

Det har gått väldigt bra, värsta törnen har nog mest mammahjärtat fått sig. För vilken mental kraft man måste plocka fram när ens bebis är ledsen och man vet precis vad som hade lugnat. Första kvällen fick jag ta hjälp av samma andningsövningar som när förlossningen startade. Fast denna gång för att motverka en helt annan smärta.

Men med tanke på hur lillan har sovit i natt och hur bra hon nu äter på dagarna (helt plötsligt slinker till och med ris, grönsaker och kyckling ner) så känns det ändå som om vi är rätt på det. Ibland känner man sig allt förvirrad som nybliven förälder, men vi fick ha ett litet familjemöte och sedan lyssna på vår magkänsla.

Dagen har startat med en lång helgfrukost, som vanligt i vårt hem, som även om den innehöll alldeles vardagliga saker som gröt och knäckebröd så blir det sådär extra mysigt om man lägger ner lite kärlek i uppdukningen. På med söta ägghattar på äggen, ta fram fina servetter, lägg upp tomat och ost på ett vackert fat.

När Skrutten kommer tillbaka från bygghandeln så ska vi pyssla lite inför bröllopet, sedan kommer grannarna över på grillunch och i eftermiddag är det kaffekalas för lillasyster – vilken dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *