När fredagen inte blir som man tänkt sig…

Nu lät det kanske värre än vad det är egentligen. Men igår…

Igår hade vi planlagt mysdeluxefredag. Jag arbetade bara halvdag och därför gavs en hel del utrymme för att ha det så där extra deluxemysigt.

Badhuset på eftermiddagen, tortillapizza till middag och sedan biomys i soffan. Så såg planen ut…

Och badhusplanerna blev precis som den där känslan som vi hade tänk oss. Vi träffade både bonusmorfar, bonussyster och lillans kusin i badhuset och till och med lillans mormor kom med och plaskade.

Men… Ett långt badande brukar ofta leda till trötta, hungriga och törstande efter fredagsmys familjemedlemmar. Så den där turen till Ica för att inhandla middagen blev kanske mer en kämpa-mot-tiden-och-den-snart-bristande-energin istället för strosa-lugnt-i-butiken-och-plocka-ner-allt-vi-tycker-om. Ja, ni vet.

Och den där tortillapizzan. Det här hade jag i mitt huvd —-) ”Åh där sitter vi runt middagsbordet, ljusen tända och så gör vi små pizzaslicear till lillan som hon själv håller i sin lilla hand och mumsar så munsbitar på.” (Tänk er gärna detta tillsammans med att en passande ljuv musik som spelas upp)

Och resultatet? —-) Nej nej lillan satt inte och åt små munsbitar utan hon var vrålhungrig, vilket gjort att hon istället tryckte in pizzaslicearna i munnen – hela – och degen gick liksom inte riktigt att smälta i munnen . Utan växte nästan istället.

Resultat = vi stod två styck panikslagna föräldrar och försökte få ut pizzabitarna ur munnen på den där 15-månaders personen som förskräckt grät förtvivlat över vår behandling. Svetten lackade i takt med tårarna som trillade ner för hennes kinder. För ju mer ledsen hon blev desto större var risken att hon skulle sätta just det i halsen som vi är så rädda för att hon skulle sätta i halsen.

Mysigt visst?

Sedan totalvägrade hon all mat efter detta (mycket förståeligt) och undertecknad som själv inte ens hade ätit lunch gav upp hela grejen. Pizzan hade ändå redan blivit kall efter allt panikpillande av pizzabitar.

Så vi gick rakt på biomyset. Min middag blev tortillachips och lillans majskrokar. Där var ordningen återställd igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *