Nyårsafton

Ett helt år har nu gått, det är alltid en speciell känsla över nyår, vet inte riktigt hur jag ska förklara. Man reflekterar, tittar tillbaka och blickar framåt på en och samma gång.

Två nyårsaftnar i rad har vi stått inför något otroligt stort som ska hända på det nya året.

Nyårsafton 2012 bar vi på en liten hemlighet som idag är vår dotter, hon låg där och grodde i magen och jag minns att vi dolde att jag inte drack alkohol genom att hälla över alkoholfritt vin i vanliga vinflaskor. Sedan smög vi iväg när det var dags för hemgång för vi hade tagit bilen (att betala för en dyr taxi bara för att spä på illusionen kändes lite väl…). Och det må jag säga att det var en speciell känsla att blicka in  det nya året och veta att vi (förhoppningsvis) skulle bli föräldrar under året som skulle komma.

Och förra nyårsafton så blickade vi in över det nya året med både kyrka och lokal bokat för vårt bröllop och med en pirrande magkänsla över att vi skulle bli man och fru under det kommande året.

Denna nyårsafton blickar vi in på det nya året lite mer som ett oskrivet blad och jag måste erkänna att det nästan känns lika spännande. Nästa vecka har vi förskolestart för vår lilla böna, i påsk ska vi åka på vår första utlandssemester tillsammans som familj och där mellan och efter så ska vi försöka skapa oss en vardag på ett sätt som vi inte haft på 1,5 år. Där vi båda två arbetar och vi inte är 50% beroende av Försäkringskassans föräldrapeng (jippi!).

Så det känns faktiskt riktigt riktigt bra och till och med lite skönt (får man lov att erkänna sådant?) att vi blickar in mot ett vanligt år.

Det kliar lite i fingrarna att skriva ihop en tillbakablick eller ”årsresumé” eller vad man ska kalla det över det gångna året…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *