God morgon denna nya vecka

Som tårarna flödade här hemma igår då jag sprang på ”Rakt in i hjärtat” (tror jag det hette) på SVT Flow. Det handlar om hjärtsjuka barn på hjärtintensiven i Lund.

Vilka små hjältar

Och så mycket sjukdomarna påverkar hela familjen. En familj hade vabbat i två år, så länge som de haft dottern, och de vågade inte ha storebror på förskolan för de kan inte riskera att han blir sjuk och smittar lillasyster. Fy…

Man får nästan nypa sig i armen över vilken tur man har som bara vabbar för förkylningar eller någon annan vardagsbakterie. Och ens egna frustration över den gråa vintern med overaller och vinterskor som vägras tas på sätts det lite perspektiv på. Kan tänka mig att de här familjerna hade kunnat byta vilken dag som helst.

Och på tal om vardagssjukdomar så är vår lilla loppa hemma idag. Hon har sovit oroligt och verkar ha ont i öronen. Där hemma blir det Fåret Shaun och pyjamasparty istället.

Och mamman håller tummarna att lillan inte ärvt pappans gener just för öronen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *