Lök..?

Ja… Vart börjar man?

Lillan repade sig fort från sin öroninflammation. Den vände redan dagen efter och vi har sedan haft henne hemma för att vara symtomfri 48 timmar innan återinträde på förskolan. När hon igår, själv, tog på sig ytterkläder och ryggsäcken så förstod vi att hon nog saknar det lite ändå. 

Så vi började planera för förskola imorgon och var beredda att vinka adjö till bacillerna, men så…
Kommer den där envisa hostan tillbaka. Och när man känner att man snart överdoserat hostmedicinen, vad gör man då?
Jo… Mamman drar sig till minnes ett tips om att lök drar till sig bakterier (eller något i den stilen), övertygar sedan pappan och ställer därefter in en skål med hackad lök med lite hett vatten vid sängkanten vid läggningen. Tipset kommer från den ytterst säkra källan tips-som-valsar-runt-på-Facebook. 
(Det kallas desperat försök av en anledning) 
Om lillan får någon form av trauma av detta, kanske att hon aldrig kommer kunna laga mat utan att få en oroskänsla i magen eller kanske aldrig förstår varför hon känner sådan skräck inför grönsaksdisken i vuxen ålder, så ber jag om förlåtelse. 
Men hjälper det så ska jag personligen leta upp och krama den som kom på denna briljanta idé. 
Det luktar som ett helt lökplantage på hennes rum och det isar i magen när jag tänker tanken att det kanske sätter sig en doft i hennes underbart fina tapet från Majvillan
Och någonstans kanske det sitter en person vid andra sidan tangentbordet och skrockar ”TRODDE du på det…? GICK du på DEN..?” eller så kanske lökplantageägarna nöjt betalar ut provision till reklambyrån för denna ytterst lyckade kampanj på sociala medier som höjt deras lökförsäljning med 179% jämfört med föregående år. 

Men vi har liksom slut på alternativ. Hostmedicin, höjt sängläge, vatten, frisk luft, sova halvt sittandes i vagnen – vi har provat det…

3 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *