Lugn morgon, harmonisk dag men sedan kaos vid kvällen

image

Dagens start får verkligen allra högsta poäng. Jag smög upp några minuter före barnen för att göra mig i ordning i lugn och ro plus hinna lägga fram kläder till dem båda.

Påklädning och morgontoalett gick som på räls (ibland kan man nämligen behöva förhandla sig hela vägen från klädval till att borsta tänderna eller inte samt borstning av hår och hur håret ska vara med en viss treåring…) och den lilla loppan somnade snabbt om vid frukosten efter en slurk mat så att jag både hann plocka undan allt och avhandla världens klurigheter med loppan innan det var dags för promenad till förskolan.

Det var nämligen dags för första dagen där efter ett tre månader långt sommarlov. Vi bestämde tillsammans med pedagogerna att vi skulle köra en inskolning-light eftersom hon varit hemma så länge. Så väl på förskolan fick jag en timme utomhus helt själv när det ena barnet lekte för fullt på gården och det andra sov tryggt i vagnen.

Lunch hemma och sedan ett eftermiddagspass på lekplatsen där vi träffade en kompis att leka med fick summera ihop dagen. När dagarna går så här smidigt så kan man inte annat än ge högsta betyg.

Det är till och med ommöblerat i hallen, två maskiner tvätt körda och dammsugaren har jobbat ett varv.

Sedan det där kaoset som omnämns i rubriken skulle man kanske kunna tro berodde på att allt bara föll samman och barnen skrek i kör under kvällen eller något liknande, men icke, de höll sig fortsatt lugna och sov på var sitt håll.

Det var istället maken och jag som kaosade. Ett helt familjeråd (som vi kallar våra planeringssamtal här hemma) där vi inte kom riktigt någonstans.

Vi pratade dels om dopet…

Vi hade världens finaste dop och fest därefter för vårt första tjej och vill ju ge vår andra tjej precis samma sak. Vi vet bara inte riktigt hur vi ska få ihop det, vilket håll vi ska gå…

Och sedan var den andra mötespunkten just om det där med förskola. Vi har nämligen missat en ”liten” detalj inom detta område och får helt enkelt se hur det kan ordna sig.

Fortsättning följer imorgon helt enkelt…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *