Dejt med en del av Homespo

image

Denna vecka inleddes fint med att Emilie, Rebecca och Frida var här hemma på besök för lunch, fika och bloggprat.

Alla bloggar vi ju för Homespo som drivs av Emilie och Rebecca. Det var toppentrevligt ha tjejerna och de små här hemma och givande gällande allt samtalande om bloggandet.

Dagen började annars med att den större loppan inte ville till förskolan idag. Efter en natt med lite sömn (mardrömmar) så förstod jag henne, så jag höll henne gärna hemma. Hemligheten är ju att jag hade kunnat göra det varje dag om mitt hjärta fick bestämma, fullkomligt älskar att vara med henne. Men hjärnan säger att det kan vara bra med lite förskola för att få busa av sig och leka med vännerna.

Skönt är det i alla fall att jag inte måste lämna henne nu när jag är hemma. Nu har vi lyxen att kunna välja. Får se hur hon känner det imorgon helt enkelt.

I vart fall vågade jag mig ut på morgonpromenad efter frukosten med båda barnen plus hund (high five på den) och då infall den där nypa-sig-i-armen-känslan igen. Lillan sov, hunden gick fint i kopplet och loppan testade de busiga springbenen.

Lite mindre harmoniskt var det när jag skulle hälsa dagens gäster välkomna och hunden skäller av dörrknackningarna, väcker bebisen, som gör i blöjan så att ett klädombyte behövs och stora loppan halkar och kör en djupdykning mellan toalettstol och skötbord när hon skulle hjälpa till vid blöjbytet, avslutat med att hunden skäller igen av ännu en dörrknackning och väcker alla som befinner sig inom en mils radie. Allt inom loppet av 60 sekunder.

Tur att tjejerna kunde klara sig själva ett tag (ja, de hade ju inte riktigt något val) medan jag hanterade blöjbyte, klädombyte och omplåstrande i en mammasvettig kaos uppe på toaletten.

Men precis så här är småbarnslivet – kaos, mycket jonglerande och alldeles alldeles underbart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *