Hemma från förskolan

imageimage

Idag ville den här damen till förskolan och är precis hemhämtad från en bra dag där.

Hon har två måndagar i rad inte velat gå dit (kan det vara för att hela familjen varit samlad på helgen..?) men sedan på tisdagen så har det gått finemang. Så igår var vi hemma och idag blev det förskola.

När man är föräldraledig så har man ju lyxen att kunna ta det lite som det kommer, vill hon inte så måste jag ju inte nu när vi är hemma från det vanliga jobbet. Skönt och superlyxigt att kunna ha det så. Och mamman i familjen tycker faktiskt att det är ”ganska” så trevlig när hon har båda hemma, så hon klagar inte.

Nu pausar vi en stund i soffan (har lyckats med konststycket att båda barnen är trötta och mysiga samtidigt) innan det är dags att packa oss vidare till loppans gympa.

Tisdagar är lite intensiva (förskola, föräldragrupp, Bamsegympa) men ändå så känner jag verkligen denna gång som föräldraledig hur ljuvligt det är att få ha en vardag som ser ut så här.

Missförstå mig rätt – det är fullständig kaos också, där blöjbyten, mat, toalettbesök, gränssättning, konflikthantering och sanering samsas i en salig röra – men jag känner mig verkligen… Priviligerad…? Är det kanske rätt ord?

Förra veckan umgicks jag både på torsdagen och fredagen med ny-gamla vänner och deras barn och båda dagarna var sådana där dagar som bara hände. Dagen fick liksom bli som den blev med lek, fika, kaffe och mys – underbart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *