Viktigaste sakerna till bebis

img_9435

Vilka som var de viktigaste sakerna att införskaffa till bebis var nog något som vi kände oss som mest förvirrade över inför vår första lilla tjej. Då kändes det mest som om det fanns en miljard saker (precis som det också finns) för vilka man inte riktigt visste om man skulle få användning för.

Och det var ju i alla fall lite lättare nu inför att Juni skulle komma till oss. Vi hade ju i alla fall lite erfarenhet av vad som vi tyckt varit toppen innan eller kanske vad vi saknade.

Två saker som jag saknade, att jag inte fixade när Althea var liten, var babynest och en moseskorg. Moseskorgen tyckte jag nog var lite för kostsam och babynestet trodde jag att de bara skulle växa ur på en gång. Så det blev liksom aldrig någonting. Och som jag ångrade det.

Därför var det första jag köpte när jag väntade Juni den så kallade moseskorgen som syns på bilden ovan. Som blir som en vagga om man köper vaggsetet till. Förutom att vara otroligt fint att vila ögonen på så har den varit helt oumbärlig.

Dels för att man kan lyfta av själva korgen och bära med henne överallt (otroligt bra om man har ett hus med fyra våningar) men också för själva gungfunktionen. Denna korg somnar vi henne i varje kväll, har henne bredvid oss vid soffan, gungar till om hon behöver lite och sedan lyfter vi ur korgen och sätter den i hennes säng när det är dags för oss att gå och lägga oss.

Babynest och en större variant pöl (en sådan här) fick vi snällt låna av Rebecca och den har fungerat så fint som allt från sovplats den allra första början till lek- och sprattelplats lite senare.

Moseskorgen hittade vi på en kampanj (faktiskt så tidigt i graviditeten att jag hämtade ut paketet, kollade så allt fanns med och ställde sedan undan allt nere i förrådet) på en annan sida men här hittade jag några liknande som kanske är värda att kika på. Klicka här.

 

Inlägget innehåller annonslänkar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *