Hur ska vi göra?

img_0874

img_0875

img_0876

God morgon säger vi idag, från bilen på väg upp till Göteborg, med en liten smygkik in på den stora loppans rum. Hennes nya rum som blev i den nya husdelen på ovanvåningen.

Vi har egentligen inte hunnit så mycket här inne, inte av allt det som vi skulle vilja göra här inne i alla fall. Brist på inspiration finns det egentligen inte, men så blev det plötsligt stopp i maskineriet.

Tanken slog mig… Ska tjejerna kanske dela sovrum..?

Från början har tankarna varit att de skulle ha var sitt sovrum och Juni skulle få Altheas gamla rum. Och att det kanske inte varit någon direkt stress med Junis rum då vi (visa av erfarenhet den här gången) vet att hon inte kommer bo där inne på ett bra tag. Men så började tankarna snurra när jag läste Emilies fina upplägg för sonen Jack.

Då slog det mig… Kanske ska tjejerna dela sovrum och då det nya rummet som dels är lite större men också ligger närmst oss? Och så blir det lekrum i Altheas gamla rum?

Fördelarna med ett sovrum och ett lekrum borde vara att ha leken samlad på ett ställe och så kan det vara lite lugnare miljö där det är sovplats. En del av mig känner också att det hade varit urmysigt för tjejerna att sova ihop. Eller kommer de kanske bara störa varandra?

För visst vill man ha ett eget sovrum och liksom kunna stänga in sig i sitt eget först när man är lite äldre..?

Jag tänkte att ni kanske skulle kunna hjälpa oss att bestämma – vad sägs om det? I och med att jag inte lyckades hitta hur man gör en undersökning för att klistra in på bloggen så tänkte jag att kommentarsfältet blir en utmärkt plats istället.

Så en liten rad för om ni röstar på att de ska dela rum eller om ni lägger rösten på att de ska ha var sitt så följer vi det som får flest röster. Spännande visst? (Och jag lovar att hålla det om jag inte får alldeles panik av valet)

Och skulle någon känna sig extra motiverad så är det bara att slänga på lite för- och nackdelar, egna erfarenheter kanske?

7 Kommentarer

 • Jag röstar såklart på ett lekrum och ett gemensamt sovrum 🙂 Skönt att slippa städa undan leksaker varje dag innan läggdags. Jacks kusiner som är 2 och 4 delar sovrum och det funkar fint, tror de vänjer sig.

  • Ja och jag tror ju också att de t o m kommer tycka att det är mysigt. Men kanske kanske blir Althea lagom road som liksom redan fått sitt rum…

   Får knäcka lite till på den här nöten 🙂

 • Dela.

  Våra delar just nu och jag tror att framförallt storasyster känner sig trygg med det – trots att lillebror låter som en ”häppesaur” ibland ? För vår del är det mest av praktiska skäl – två sovrum uppe, ett sovrum och en liten barnkammare nere – och jag är inte redo för att ha barnen själva på någon våning än. + en kompis barn sa det så bra ”då har ju vi också sällskap på natten, precis som du och pappa”

  • Åh tack Sara för bra input! Tilläggas ska att Altheas rum ligger precis rakt över vårt nu och hennes gamla ligger igenom ett vardagsrum och bort mot trappan. Visserligen supernära också (vi äger ju inget slott liksom haha) men ändå så känns det just nu konstigt att Juni ska bo ”ända där borta sen…”

   Så svårt det blev 🙂

  • Hej Nina, Åh jag har lite dålig koll på den – men vet att färgen är ifrån Alcro och trooooor att den heter ”Balett”. Vet om att jag har fotat de två rosa alternativen vi valde mellan men den bilden ligger nog tyvärr långt bak i arkivet <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *