Lucka nummer 8

image

(Jag hittade till Johanna Kajsons julkalender och bestämde mig, fastän att det hunnit gå några dagar redan, att hänga på. Väldigt roligt att se vad andra skriver i de här allt annat än enkla frågorna)

Vilken egenskap hos dig själv skulle du vilja utveckla? (Hur kan du lägga upp en plan för att se till att utveckla den nästa år?) 

Det tog faktiskt ett litet tag av funderande på den här. Otroligt svår fråga måste jag säga. Även om jag alltid är ”pro” utvecklande och tycker mig ha helt ok grepp om mina bra och mindre bra sidor. Men…

Något som jag verkligen skulle utveckla hos mig själv är att vara mer rapp. Ni vet när man kommer på precis rätt sak att säga vid precis rätt tillfälle? Och då i särskilt i situationer som känns lite olustiga. Det skulle jag verkligen vilja utveckla.

Tyvärr är det nämligen en förmåga som det är lite si så där med hos mig. Istället hör jag till dem som kommer på fem minuter efteråt vad man borde ha sagt. Det har till och med hänt att någon sagt något plumpt inför/till barnen och jag efteråt tänkt att jag verkligen borde reagerat mer och bättre. Och där går ju verkligen gränsen.

Och hur ser planen ut då? Det finns faktiskt människor att inspireras av. Både på mitt jobb, men där spenderar jag inte riktigt lika mycket tid just för tillfället, men också nära här hemma. Nämligen min man. Han är otroligt duktig på det där.

Så tänker jag också att en kanske skulle öva upp ett batteri av ”snabbrepliker”. En ganska så bra är ju ”hur menar du nu..?”. Lite avväpnande och så får man lite extra tid kanske?

Detta är en del av Kajsons julkalender – vill du också vara med så läs mer här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *