Lucka nummer 14 och 15 på en och samma gång

img_1078

Dagarna i december är verkligen tokhärliga, om november var månaden som bara försvann i någon form av sjukdimma så har december (som vi nu hunnit halvvägs genom) verkligen varit det motsatta. Julkalender, bak, julmusik… ja, allt sätter verkligen sådan stämning.

Och under morgonen igår var det strax över 5 minus och det såg riktigt krispigt ut och man kan ju bara hoppas att det kan komma lite vita snöflingor inför jul. Men att önska det brukar ungefär vara som att önska uppehåll på midsommarafton nu för tiden. Midsommarafton i år var visserligen tokvarm och inte den minsta regndroppe föll, så… kanske?

Frågan för lucka nummer 14 var ”vad var ditt drömjobb när du var liten?” och som svar på den frågan blir det nog ett ”det beror på”. För det beror på vilken ålder som menas med liten.

Som riktigt liten så ville jag bli servitris och som lite lite äldre barnmorska eller skådespelerska. Någon skådespelerska eller barnmorska blev jag inte men jag har dock avverkat många (långa) mil på restauranggolven.

Tankarna på att bli jurist kommer dock så långt som från gymnasietiden i alla fall. Inte riktigt vad man kallar liten men ganska så tidigt kom jag på det i alla fall.

Och för att klämma in två luckfrågor på en och samma gång så var lucka nummer 15 ”vilken film eller bok har inspirerat dig mest i livet?”.

Alltså jag kommer verkligen inte på någon. Inte inspirerats på det där sättet att filmen/boken fick mig att ta något visst steg, börja spela ett instrument eller vad det nu skulle kunna vara…

Tråkigt svar visst? Men det vänder vi med ett ganska så otippat ”fun fact” –> jag har sett När Harry träffade Sally fler gånger jag kan räkna till. Jag somnade bland annat till den efter varje partykväll på gymnasietiden.

 

Detta är en del av Johanna Kajsons julkalender – vill du vara med kan du läsa mer här 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *