Juldag utan bubbel i glasen

img_1456img_1455img_1454img_1453

Denna juldag har passerat förbi i väldigt lugnt tempo. Att det här är en av årets stora partydagar märks det ganska så lite av här hemma. Mjukisdressen på, håret i en knut på huvudet, julmat som nästan smakade ännu godare idag, en lång promenad med barnen sovandes i var sin vagn och massor av lek med allt julklappsinnehåll. Det har istället varit vår juldag.

Och på bilderna syns tjejernas julaftonskläder och lite annat som inhandlades när jag fick feeling på Newbie dagen lilljulafton. Det hör inte direkt till vanligheterna att jag river av ett sådant här inköp på lite mindre än fem minuter, men just denna dagen var bara en sådan dag. Fina så våra hjärtan smälte var de i alla fall på julafton.

Just nu sitter jag bredvid den lilla loppan som sover i babynestet, har en glittrande remsa från den stora loppans pompom mellan tårna och en ask med After Eight vid min sida som börjar gapa misstänkt tom. Och den lilla loppan sover minsann (peppar peppar) men det satt ganska långt inne denna kvällen också, men lite bättre vågar jag nog i alla fall säga att det har gått med den där sömnen de senaste dagarna.

Och fin blev den där julafton, ändå, även om det mesta vi hade planerat blev inställt och istället fick ersättas av andra planer. Just de där planerna var i vilket fall inte det väsentliga i sammanhanget liksom. Hur som fint var det och det allra allra finaste är ju att se barnen. Det är ju verkligen barnens högtid.

Nu ska jag landa i filmsoffan tillsammans med maken och avsluta den här juldagen lika lugnt som den påbörjats.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *