Att vara tapper

img_1386

Vår stora lilla tjej… Andra natten utan nappen och det värker allt lite i mammahjärtat.

Hon hade önskat att få sova hos sin mormor inatt så efter badhuset åkte vi direkt dit och passade samtidigt på att bli bortskämda med middag. Vi tänkte att det nog allt fick vara specialregler gällande nappen ute i Hällevik – att klara andra natten plus att inte vara på hemmaplan kändes lite för mycket.

Men så fick vi precis en rapport att det gick finfint. ”Jag klarar mig. Jag laddade ju hem appen” hade hennes ord varit. (Hon fick ladda hem en efterlängtad ponny-app på iPaden för hennes första napp-fri natt).

Min tappra lilla tjej…

Egentligen vill jag bara backa när jag ser hur mycket hon saknar den…

Känns som att mamman i familjen får kämpa nästan precis lika mycket med känslorna minsann. För jag vet att det är dags, kanske till och med att vi är lite sent på det. Det är ju tänderna som tar skada.

Ja ja… Imorgon fyller lillasystern hela sex månader(!) och vi firar som vanligt med lite fikakalas. Vårt andra lilla hjärta…

Visst låter det som att känslorna svallar över lite här hemma ikväll?

Och det stämmer nog, dels för allt det där med napp och sexmånadersfirande men nog mest för att jag precis avslutat ett samtal med en alldeles nybliven mamma. Min fina vän här äntligen välkomnat sin son till vår värld.

Att vi hoppa in i deras BB-bubbla för en sekund gav mig rysningar.

Nu ska jag upp och pussa på min snart sexmånaders och försöka att inte sakna 3,5-åringen allt för mycket.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *