En lugn dag

Den här lilla Sophie vet man ju inte riktigt vad som är ok eller ej ok kring längre efter den viralartikel som dundrade fram för någon vecka sedan. Om ni inte läst den så handlade den om hur sådana här pipleksaker (alltså leksaker som är ihåliga inuti men har ett litet hål för luft) får mögel inuti sig om man inte sköter dem rätt.

Efter att ha sett bilder på en Sophie som en förälder klippt upp, som var helt svart av mögel inuti fastän att den ”koktvättats enligt instruktionen”, så fick jag panik när jag insåg att vi kanske inte varit superduktiga på att tvätta vår. Så den slängdes snappt i ett kokande hett vattenbad och skrubbades rent.

Ungefär i takt med skrubbandet så återlärde jag mig vikten av källkritik. För hur smart är det att doppa en ihålig gummileksak med bara ett pyttelitet hål i i vatten? Inte direkt supersmart, nej det är väl ungefär det sättet som man får mögel i den kan jag tänka mig.

Ja, vi fick köpa en ny…

Nej, jag erkände aldrig varför…

Idag tar vi en dag helt utan något i pipelinen. Mjuka kläder, putsat lite i köket, tagit fram fisk från frysen till kvällens middag och medan den lilla sov en trudelutt och den stora vilade ögonen på Barnkanalen så röjde jag loss i tvättstugan. Nu ska vi ha måleriverkstad här hemma och sedan efter lunch tar vi oss iväg på promenad och matar fåglarna nere vid slottsruinen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *