Fattiga riddare

Fattiga riddare är verkligen ett barndomsminne för mig och trots att det är att räkna som godis så kunde vi inte hålla oss. Vi är inte direkt några semmel-älskar här hemma så man kanske kan tänka sig att vi bytte mot detta istället i dessa semmel-ätar-tider?

Otroligt gott var det i alla fall!  Och om ni skulle vilja testa samma sak:

Ta fram 4 skivor rostbröd, 1 ägg, 1 1/2 dl mjölk, 1/2 dl vetemjöl, smör att steka i och socker och kanel att doppa dem i efteråt.

Vispa ihop ägg, mjölk och vetemjöl till en klimpfri smet (precis som pannkakssmet) och lägg sedan ner bröden (om ni vill kan ni göra hjärtan med hjälp av pepparkaksformar som jag gjorde) i smeten och låt dem suga upp lite.

Stek bröden i rikligt med smör och doppa dem därefter i socker och kanel.

–> Njut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *