Den efterlängtade snön och en sömnlös natt

Se så fint det var utanför fönstret när vi klev upp tidigt tidigt denna morgon. Det började ju snöa redan igår och har fortsatt hela natten (och gör så fortfarande) och det är verkligen fint. Snön känns efterlängtad och framför allt ljuvlig som utbyte mot det gråa regnslaskiga som vi haft ett tag.

Sedan kanske det finns vissa praktiska bitar som blir lite klurigare. Jag har betraktat alla som kämpat sig till förskola, skola och jobb nu på morgonen, innan plogbilen hunnit fram. Pulkor, kälkar och varma vinterkläder har skymtats en del av. Och kanske några sammanbitna miner, främst från föräldrar.

Vi bestämde ju oss redan igår att ha en hemmadag så för vår del har vi bara kunnat skrota runt här hemma och varit alldeles obrydda kring de praktiska detaljerna. Loppan tog en lång sovmorgon och vaknade inte förrän strax innan nio. Då kom hon ut med sovrufsigt hår och konstaterade med största glädje att snön stannat. Och så har vi avhandlat gårdagskvällens händelser med största inlevelse, hon har stolt berättat hur modig hon var vid sprutorna.

Någon som dock inte tog sovmorgon var återigen vår lilla bebis. Hon sover väldigt oroligt och jag blir inte riktigt klok på vad det kan vara. Plus att hon ville upp för dagen strax innan(!) klockan ens slagit 06.

De första fotstegen på vårt knarrande trägolv kändes kämpiga, men väl uppe  med en kopp kaffe i handen och Nyhetsmorgon i bakgrunden så kändes det i sin ordning igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *