Vår nya (stora) hall

Ett av mina önskemål när vi bestämde oss för att bygga ut huset var en ny hall. De två ingångar till huset som vi hade, och har kvar, har trappor vid sig båda två. Så att komma in med vagn vid någon av dessa ingångar till vardags har det inte riktigt varit tal om, utan vi fick istället gå runt huset och ta in vagn via altandörren (och därmed också förstöra golvet där efter en vintersäsong trots att vi försökte skydda med mattor).

Och en hall blev det minsann, en ordentligt rymlig sådan med massor av förvaring. Det är många vuxenpoäng på att tycka detta men hallen är faktiskt ett av mina favoritrum i huset för tillfället.

 

För oss var förvaring det allra viktigaste när det gällde hallen. Mycket för att jag inte vill ha allt för mycket framme samtidigt som att det ska finnas jackor, tusen mössor och ”några” par skor hallen. En vän till oss kom på den smarta idéen att använda halvhöga skåp för att få in massor av förvaring men inte heller tappa rymden. Skåpen är faktiskt köksmoduler (mer bestämt skåp till kyl och frys) från Ikea som vi satt in garderobsstång och hyllor i.

Tygkorgen som kommer härifrån (adlink) slängs det ner mössor, halsdukar, filtar med mera – ett bra sätt att slippa undan att det inte slängs uppe på något om man inte orkar var ordningssam och hänga in (ungefär varje dag).

Fina hängare i trä som kommer ifrån Åhléns och som jag undrar om jag inte såg först hos Emilie.

Fina fina tackkorten från Kajsa och Viktors bröllop och vår kalender från daymonthyear som hittas här pryder anslagstavlan (adlink) som likt tygkorgen kommer från House Doctor.

Jag gjorde en helomvändning vad gäller bakgrundsplåt till tjejernas birthposters och det blev istället med plywood-bakgrund (samma som vi använder till kalendrarna) och birthposterna kommer från Adore us Babies som jag hade ett samarbete med som jag skrev om här. Det blev plywood eftersom det kommer bli skåp i furu till tjejernas lekrum och där kommer dessa passa alldeles toppen.

Och en närbild pålampan från Ikea som verkligen blev pricken över i:et i hallen och syns fint från gatan också genom ett glasparti. Glaspartiet är faktiskt ett sidofönster från vår gamla balkong, alla ”gamla” fönster återanvändes på olika ställen vid ombyggnationen. Lampan var egentligen tänkt som sovrumslampa men hamnade här och sedan har den blivit kvar.

Även om vi har bra förvaring som hjälper oss att få undan det allra mesta så kanske det inte riktigt ser ut så här hela dagarna alla dagar, men har man två små sjuklingar (japp, lillasyster gasade ifatt storasyster inatt) som vilar ikapp så hinner en annan lufsa runt och peta till saker och ting.

Nu hör jag lite knorrande här hemma och då tror jag att det blir lite mer varvning av isglass, saft och kramar.

2 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *