Singoalla-tryffel

Så var det det där med att det var bättre med sjukan… Det blev sämre – gah! Det känns ganska så trist att uppdatera än mer om sjukdomsstatus, så vi lämnar det där, men att ta hand om två små (numera friska) barn och själv vara dålig var… en utmaning.

Den stora loppan fick sätta schemat för dagen. Jag skrev upp tre olika aktiviteter, på lappar som hon fick klistra upp i den ordningen som hon ville att vi skulle göra dem.

Lappen där det stod ”baka” satte hon allra överst, så fortfarande i pyjamasarna satte vi igång. Med tanke på mammans energinivå och ett trytande skafferi så fick det bli lite ”skåprensbak”. Kan i och för sig vara den roligaste sortens bak.

Det blev Singoalla-tryffel som blev försvinnande god och var otroligt enkel.

Och skulle någon vara sugen på ett snabbt (och mycket barnvänligt) bak så gör så här:

Nu ska jag försöka minnas hur vi gjorde också…

Tjoffa i ett helt paket Singoalla i en bakmaskin/matberedare och krossa/mixa sönder kakorna så mycket som det går. Blanda i ett paket Philadelphia (här kan man ta lite extra om man önskar) och låt allt blanda ihop sig till en ganska så jämn smet.

Rulla bollar av smeten (kyl gärna smeten en stund först så går det enklare att rulla) och ställ sedan in bollarna i frysen i cirka 30 min. Tidsangivelsen här ska ni ta med en nypa salt, för här vaknade lillasyster och vi tappade bort tiden en stund.

Smält två paket vit choklad. Doppa därefter bollarna i den smälta chokladen och lägg dem därefter på galler. Ugnens galler funkar utmärkt om det inte finns sådant där bakgaller i hemmet (som fallet är här hemma). Jag tycker också att det är toppen att doppa ner bollen genom att lägga den på en gaffel och doppa ner allt i chokladen. Gaffeln hjälper till att låta överflödig choklad att rinna ner igen.

Låt stelna. Ät. Njut.

Och spara resten i kylen (om det blir några över). Det blev nog ungefär 10-12 stycken vid baket och just nu ligger fyra små stackare kvar i kylen. Maken tyckte visst om dem precis lika mycket som vi.

Nu ska jag återgå till att vila upp mig på soffan.

2 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *