Dags att flytta?

Flytthjälp_flyttfirma

Detta inlägg är i samarbete med och innehåller reklam för Flyttguiden.se

Här syns en bild som rymmer massor av sommarkänslor och togs min allra sista dag i Uppsala. Känslan är nästan som att förflyttas i tankarna när minnesbilderna kommer tillbaka i takt med att jag tittar på bilden. Jag vet att till vänster om bildrutan så stod mina färdigpackade väskor och väntade, tillsammans med mig, på taxibilen.

Jag var tvungen att ta en riktig funderare över hur många gånger jag faktiskt flyttat när jag skulle sätta mig ner och skriva detta. Och helt ärligt så vet jag inte om jag minns alla, hur knasigt det än låter, men min räkning kom i vart fall upp i att jag flyttat (minst) 12 gånger.

Mina tre starkaste minnen förknippade med flyttar är:

När jag flyttade till Köpenhamn

För nio år sedan packade jag ihop en resväska (och lite till) och tog mig över Östersjön och landade i Köpenhamn. Jag trodde först att gps:en hade guidat oss helt fel för den lät oss stanna i ett av Köpenhamns mest tveksamma områden. Men jo, där skulle jag visst bo. Och det blev en av de mest minnesvärda, roliga, färgstarka tiderna i mitt liv – jag var nydumpad, i en ny stad, i ett nytt land och skulle klura ut både landet, språket och livet på en och samma gång.

Alla flyttar i Uppsala

Att bo i en riktig studentstad som student hade sina fördelar, såsom billig lunch eller varför inte att kunna köpa en öl för en tjuga på nation, men bostadsbristen var inte en av dessa. Jag flyttade runt så mycket på kortvariga kontrakt att det är just här som minnet brister gällande antalet flyttar. En termin flyttade jag minst fyra gånger och jag skrattar gott åt minnet att jag då ägde precis så mycket saker att allt fick plats i min röda Renault Megané – in med allt i bilen och köra till nästa bostad.

När vi byggde vårt första hus

När jag och maken byggde vårt första hus där vi, hör och häpna, bodde tillsammans med Rebecca och hennes man (lång historia) så bestämde vi oss att spara pengar genom att säga upp Andreas lägenhet och flytta hem till min mammas (inte alls vinterbonade) gäststuga. Andreas lovprisade de ”milda vintrarna här nere” (jag hade precis flyttat hem från Uppsala) när jag lite spakt frågade om det inte skulle bli kallt med den där väggen som det blåste rakt igenom. En lång vinter kom fyra dagar efter inflytt med snörekord och 20 minusgrader… Ibland hade våra skor frusit fast ute i hallen och vi fick turas om att vara eldvakt på nätterna.

Flyttguiden.se är en förmedlingstjänst som hjälper konsumenter att enkelt och helt kostnadsfritt hitta flyttfirmor i Sverige.  På deras hemsida kan man enkelt skriva in sin flyttförfrågan och därefter få förslag på flytthjälp av anslutna flyttfirmor.

Så står du, någon du känner eller kanske ditt företag inför en flytt kika gärna in hos Flyttguiden.se. Hitta flyttfirmor med Flyttguiden.se HÄR.

Detta var ju faktiskt vansinnigt roligt att få åka en liten minnestripp med hjälp av detta inlägg. Har ni någon egen minnesvärd flytt förresten?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *