En dag på språng

Nästan precis hela dagen idag har vi varit på språng. Det blev en halvt spontan tripp till grannstaden där vi hälsade på på mitt jobb och sedan vart vi bara kvar.

Det är bra härligt att vara föräldraledig men det är också rackarns trevligt att träffa kollegorna och visst så, det kliar i fingrarna lite.

Och sedan fortsatte vi som sagt.

Vi strosade längs torget och spanade in blomsterhavet, besökte leksaksaffären och loppan tittade på allt med sina stora ögon, hittade små roligheter på TGR (eller… hade det bytt namn nu..?), lyckades tajma in en kram med fina Elin som var på sitt jobb, åt en gammal salladsfavorit och sist, men inte minst, fyllde upp en stor påse på Hemmakväll.

Det lite roliga med vår lilla trio är att vi alla tre är i vårt esse när vi är på våra utflykter. Det är som att vi bara får ihop det på något sätt. Trots allt det bökiga med att transportera sig själv och två små barn eller varför inte hur multitaskande en blivit när en numera kan äta sallad samtidigt som en skär alldeles perfekt lagom stora pannkaksbitar till en 3,5-åring (det hörs nämligen om de är av fel storlek) och samtidigt matar bebis med klämsmoothie och håller henne ifrån brickor, drickor och kaffekopp som lockar på bordet. Både IKEA i onsdags och en heldag iväg på stan idag har varit toppenbehagliga dagar, slit och stök också, men det har flutit på i allt det slitiga.

Men då verkar det snarare vara svårare för oss att vara hemma….

Igår hade vi BVC på hembesök och åttamånaderskontroll av Juni. Då… ja då minsann var åttamånadersbebisen konstant missnöjd, hon ville bara gå runt och göra allt annat än att ta tag i den där röda pinnen som ingår i BOEL-testet och skrek i vild panik så fort jag försökte få henne att sitta still hos oss. Samtidigt som hennes storasyster satt under köksbordet och skrek för full hals ”JAG VILL SE PÅ SMURF!!” i en hel timme. Kändes det i vart fall som.

Då känner man att man lever minsann.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *