Scones utan vitt mjöl

God morgon ny vecka! Och förhoppningsvis får vi en vanlig måndag för första gången på… ja, en hel del veckor. Jag är så väldigt förtjust i våra vanliga måndagar, loppan längtar efter lek med vänner och den lilla loppan kommer bli stormförtjust om vi kommer iväg till babysimmet. 

Hur vår måndag kommer se ut kommer visa sig alldeles strax när vi slår en pling till förskolan för att höra efter statusen där.

Det allra bästa vi vet med helg är att äta frukost, länge, och denna helgen lyxade vi till det med att snabbt slänga ihop scones. Dessa utan vanligt vitt mjöl.

Vi tog istället 3 ägg, 2 dl mandelmjöl, 1 dl kokosmjöl, 1 dl havregryn, 2 dl fil och 1 msk fiberhusk och blandade ihop till en kladdig smet. Lät svälla en stund och sedan klickade vi ut fem kakor på bakplåtspapper och så fick de åka in i ugnen på 180 grader (varmluft). Efter cirka 15 min var de fint gyllenbruna och redo att tas ut.

Nu är ju det där med att skriva ner vad jag gör och hur mycket jag tar av varje sak inte min starka sida, men jag tror det var så här vi gjorde. Gott blev det i alla fall och med en god ost blir det ännu godare.

Och inte riktigt lika många snabba kolhydrater som vanliga scones.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *