Utomhusplaner

Anledningen till att det blivit lite fart här hemma med IKEA-besök och tavlor som kommer upp på väggarna och annat är att vi bestämt oss för att göra klart vissa saker här inne i huset och därefter ska vi lägga det största fokuset utomhus istället.

Där är nämligen en del att göra. Och för att ha lite struktur i det hela och slippa dåligt samvete för vissa saker inomhus så bestämmer vi oss helt enkelt. Vissa punkter ska betas av och därefter återstår en del inomhus också, men det får vänta till hösten.

Så uteplatsen… Vi hann väldigt mycket, mer än vi ens kunde drömma om, innan lillan kom till oss förra sommaren. Men att göra i ordning uteplatsen hann vi aldrig, så den blev lite tillpiffad men inte så mycket mer.

Nu ska det byggas ett utedäck som löper utanför vårt stora glasparti (från vardagsrummet) och hela vägen hit till vår sorgfläck – ett gammalt garage (som på grund av en lång historia med icke-bygglovsgodkännande-grannar står kvar i all sin prakt och inte är en gäststuga just nu).

Vi har varit fast beslutna att ha trätrall eftersom vi hade det innan och därför också har en del material sparat, men så började mitt sinne lockas lite av att kanske ha betong istället. Och nu har våra diskussioner gått vidare till att det kanske skulle vara fint med stora plattor?

Ja, ni hör, lätt är det inte alltid.

Något vi dock har bestämt oss om är att det blir en pergola. Det behövs något som fångar upp en lite precis när man kommer ut.

Här ovan syns en bild lånad från Pinterest som visar en mer fristående pergola men som är så fin i all sin enkelhet.

Och så såg jag att min bloggkollega Josefin går i lika tankar, HÄR, kan ni kika mer. Min inspirationsmapp på Pinterest går verkligen i samma toner. Och så fick vi hjälp av min vän Petra att komma på en superhärlig detalj, men den får ni kika in i verkligheten… Om vi nu får till det vill säga.

Kika gärna in hos Josefin i övrigt också, hon har både en härlig blogg och ett ljuvligt instagramkonto.

1 Kommentar

  • Åh va spännande med alla trädgårdsplaner, det kommer ju bli hur bra som helst! Ska bli kul att se er pergol också, vill bara dra igång nu direkt! ☺?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *