God morgon och morgonrutiner

Här sitter hon, min lilla yngsta, och detta är faktiskt det första vi gör när vi kommer ner på morgonen. Landar på mattan och dyker ner i korgen med leksaker.

Och den där lilla stunden när Juni sitter nöjd och leker med sina leksaker (så här tidigt har hon oftast inte kommit på att hon vill gå runt och titta på saker hela tiden) så tar jag en första kopp kaffe och laddar upp inför dagen.

Sedan, när den sjusovande storasystern kommer nedsläntandes för trappan så kör vi frukostrace och startar igång dagen.

Den stora loppan får frukost på en bricka i soffan framför Barnkanalen. Ja, det erkänns, det är det som passar bäst för oss, även om man egentligen inte ”ska” äta framför TV:n.

Och jag och lilltjoffsan äter gröt vid matbordet. Och jag springer ”några” vändor för att hämta det vi glömt, fylla på kaffekoppen och kanske framför allt för den stora loppans beställningar av mer knäckebröd i yoghurten, påfyllning av mjölkglaset eller att hitta rätt sked. Den där skeden ska nämligen matcha skålen, jo men visst…

Sist, men inte minst, är det påklädningsdags och om ni minns från i höstas så har detta inte varit den allra lättaste matchen, men just för tillfället så (peppar peppar) funkar det här faktiskt riktigt bra.

Så ser våra morgonrutiner ut de allra flesta vardagarna. Just idag är det bara jag och den lilla loppan då den stora sov hos sin mormor inatt.

(Och nej, jag har inte tagit tag i den där gigantiska kaffefläcken ännu. Men det står högt på priolistan. Typ.)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *