Fjärilshuset och Nytorget

I Hagaparken, i tisdags, fanns förutom den där prinsessan som den stora loppan letade längtansfullt efter också Fjärilshuset där vi kunde kika på fjärilar, hajar och en hel del läskiga kryp.

Förstå tålmodigheten och lugnet som en fyraåring måste samla ihop för att vänta på att fjärilen självmant klättrar upp i handen. Det är ju nämligen strängt förbjudet att röra fjärilarna på annat sätt, deras vingar skadas ju så väldigt väldigt lätt. Så stolt jag var över vår tjej som stod still och väntade i flera långa minuter.

Och igår hängde vi på Nytorget precis hela dagen. Åt frukost till lunch och inte mindre än två glassar.

Det är ovärderliga minuter som vi spenderar ihop, vår lilla familj, där vi kan vara så där supernärvarande. Ingen tvätt, handling, att-göra-listor, eller andra måsten som pockar på vår uppmärksamhet. Bara vi och alla fina människor runt omkring oss.

Och så har den lilla loppan lärt sig att peka, bara en sådan sak. Det allra första peket kom när hon såg karpfiskarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *