Glass, sol, vänner och 10-månadersdagen

Jag tror att jag har tappat räkningen på hur många glassar vi ätit sedan vi kom upp hit. Säkert handlar det minst om en om dagen i alla fall. Glasspinnarna, som syns tillsammans med kaffet, var 100% frukt och så vansinnigt goda. Och kanske väl att vi varierat glassintaget mellan nyttiga och lite mindre nyttiga nu när det blivit glass i stora lass.

Vi har i alla fall fortsatt hänga på Söder och fortsatt bli bortskämda av våra vänner. Vi spenderade en onsdagskväll och natt ute hos Ola och Catalina, som precis köpt radhus, och njöt av grillat och gott i glasen. Vi hängde en tokvarm och härlig torsdag med Kristin och hennes lilla Esther (som är hela fem månader nu) åt lyxlunch och drack sedan kaffe i nya fina lägenheten.

Och varför det blivit så mycket glass? Det gick ju och blev sommarvärme här uppe denna veckan. (Vi kan väl i alla fall försöka skylla på värmen) Vi som hade packat varmare kläder eftersom Stockholm låg lite efter med våren, jämfört med oss sydbor, så vi har snällt fått spontanshoppa vårjacka och solhatt till Juni.

Och vår yngsta loppa fyllde hela tio månader här uppe, i torsdags var det den stora dagen, och vi firade traditionsenligt med rosa ballonger och donuts.

Lite roligt var det allt när vi gick förbi en lekpark med ballongerna – någon som tror att vi blev populära?

Och så måste jag ge en stor eloge till mina tjejer som bara stortrivts i denna nya miljö. Jag har sagt det förr men det tåls att sägas igen, de är helt ljuvliga att ha med sig på resor och upptåg, jag hade verkligen kunnat åkt precis vart som helst med dem.

De har klarar pendeltåg, tunnelbanor, promenader och bussar utan (typ) det minsta gnäll. Helt otroligt egentligen.

Och kanske är det för att vi föräldrar också trivts så bra? Och därmed varit (ganska) så lugna.

Vågar jag erkänna att jag Hemnet-snokat litegrann efter lägenheter på Söder? Sätt nu inte kaffet i halsen mamma, vi ska inte flytta, men det var bara lite roligt att få tänka tanken.

Men… Förutom att vi har trivts så bra här uppe och att vi tycker att det var ett av de allra bästa beslut vi tagit, att ta en semestervecka ”mitt i” och i vårt eget land, så har jag också gått med ett blytungt hjärta denna vecka.

Det är kanske också den största anledningen till att det blivit lite mer glesa besök här inne, för att jag inte ännu riktigt orkat beröra det där onda. Men det kommer.

Det tunga hjärtat att lindrats av att få lov att vara mitt bland familjen och alla vännerna precis hela dagarna. Så lyckligt lottad att jag har dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *