Drömmiga syréner och blommiga isbitar

Igår kväll, efter att barnen somnat, tassade jag ut i trädgården och letade nyfiket om våra syréner slagit ut. Och om de hade slagit ut. Så så vackra.

Så jag klippte en stor bukett och stoppade rakt ner i en vas och hela huset fylldes igår av den ljuvliga doften. Detta är också makens favoritblommor så han var precis lika glad som jag.

Så tog vi också några blommor och tvättade rent dem och stoppade sedan dem i ett istråg och har nu gjort små syrén-isbitar.

Ibland knorrar jag lite (läs: mycket) över att det är så mycket att stå i när en har hus och trädgård. Och till och med så kan jag ibland dagdrömma om att vi istället skulle ha en hyresrätt där det bara kunders slås en signal till en värd när något behövdes fixas. Men…

Sådana här kvällar påminner en verkligen om det fantastiska med att ha eget hus. Och för att inte tala om när all frukt och alla bär kommer.

Nu ska jag alldeles strax rulla bort med vagnen till förskolan och hämta hem storasyster. Vi, jag och den lilla loppan, har passat på att storhandla när hon istället busat loss med kompisarna på förskolan och visst är det lite enklare att göra de där sysslorna med ett barn bara. Men så fort vi kommer hem så saknar jag henne så nu ska jag ta en tidig hämtning och överraska med en flaska med saft så blir det en liten mellis på vägen hem.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *