Det stora badrummet

God morgon… Här hoppade jag in igår kväll efter kvällsträning och nattning (som drog ut på tiden) av barn. Och här är vårt stora badrum i källaren, som jag faktiskt tror är ovisat här, kan det stämma?

Här finns, i ett och samma stora rum, också badkar, bastu och en tvättstuga som vi gömt lite fiffigt bakom bastun och är ett av husets mest välanvända rum. Bara det här med hur många tvättar vi kör varje vecka liksom…

Efter badkaret, som rymmer hela familjen, så är nog betongväggen min favorit. Vårt första gjutningsförsök gick åt skogen och jag minns stressen i makens röst när jag råkade ringa hem från jobbet precis när den första formen brustit och han och hans syster stod och skopade upp betongmassa (som hade flutit ut över halva källaren) det fortaste de kunde. Inga glada miner där inte.

Och kanske är det därför jag tycker om att väggen inte blev så där perfekt vid andra försöket heller, att den har en historia.

Men, nog om badrum för nu ska dagen startas upp här hemma. Väckning (ja, mina små sjusovare måste faktiskt väckas…), frukost och sedan förskola. Och på tal om den där förskolan så var den tidiga hämtningen igår ingen succé. Loppan var precis på väg ut för att leka och blev tokbesviken för att jag kom tidigt. Inte ens den medhavda saftflaska  lockade fram några smilbandsdrag.

Så det var bara att snällt stanna kvar en stund till så att det fick lekas lite på stora gården också. Och den där ledsamheten var faktiskt som balsam för min själ, hon som haft lite si så där uppskattning av förskolan har verkligen blommat ut och att hon inte vill gå hem har varit en målbild.

Hoppas att ni får en fin onsdag…

 

Psst… Glöm inte att trycka på hjärtat här nedanför för de inlägg  ni tycker om, så vet jag mer om vad ni uppskattar…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *