Gårdagens


Igår blev det där tar-dagen-som-den-kommer att jag packade ihop tjejerna och hunden och tog oss till päronen i Hällevik. Och vilken dag vi bjöds på.

Vi håvade små små fiskar bland bryggorna i hamnen, premiärdoppade oss i havet, kände sanden mellan tårna, jag passade på att bocka av en hel del saker på den där att-göra-listan när lilla loppan sov och stora loppan hjälpte mormorn att plantera och så stannade vi till sena timman och blev bjudna på grillat laxpaket med potatissallad och romsås.

Det var två trötta tjejer som följde med i bilen hem sedan, säkert nöjda med dagen, men istället för att slockna i varsin bilstol så körde de skrikfest. Det blev lite efter Junis läggdags så hon längtade antagligen hem till sängen och kvällsamningen och när hon börjar skrika så börjar den ljudkänsliga storasystern också att skrika. Då gäller det att hålla ut och tänka ”this to shall pass” eller något annat hurtigt ordstäv.

Jag balanserade i alla fall ut den där hemfärden med att duka fram en mysbricka och avsluta kvällen i soffan tillsammans med den stora tjejen när lilla loppan sov.

Idag är maken hemma, till skillnad från igår, och vi drar i lite rabatter, äter lunch utomhus, springer i vattenspridaren och snart ska vi sätta igång med dagens projekt att bygga nytt utebord. Är vi rekordsnabba så hoppas jag att vi är klara redan ikväll och kan ta en mini-räkfrossa och dejtkväll ute på uteplatsen.

Först ska jag och stora loppan dock överraska pappan i familjen (som just nu gräver upp en uttorkad buske) med vattenslangen. Kan kanske bli en lyckad överraskning, typ…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *