Reklam: Trädgård, trädgård, ack denna trädgård

I reklamsamarbete med Bygghemma.se

Om kvällarna sedan vi kom hem har jag tassat ut i trädgården (huttrandes) och spejat ut över trädgården och… sett allt som måste göras.

För oss kan trädgården ofta kännas som att det går från en dag då det mesta känns under kontroll till att det säger ´pang´och så plötsligt finns det massvis att göra.

Trädgården som vi har är gammal och har, tacksamt nog, gett oss fina fruktträd och bärbuskar som vi verkligen är glada för. Men den har också gett oss en väldigt massa arbete och vi började med en uppförsbacke eftersom trädgården hade blivit ganska så misskött åren innan vi köpte huset. Men det syns verkligen att de föregående ägarna hade ett stort trädgårdsintresse, när åldern var yngre och orken fanns där.

Vi har dock egentligen ytterst ogröna fingrar och detta har gjort att vi istället, för att ha många rabatter som behöver skötas om, arbetat en hel del med marksten på lite olika sätt.

Marksten_bygghemma

Marksten_bygghemma.se

Dels en lång mur som löper som en avdelare av trädgården på baksidan (vi har faktiskt ganska så stor trädgård för att vara mitt inne i småstaden) och i mitten av denna en trappa. Här hittar ni all marksten hos Bygghemma.se. Trappan är ett av mina favorit-dricka-kaffe-ställen i trädgården för den låter mig dricka kaffe och övervaka barnen på gräsmattan samtidigt som jag kan ha rumpan borta från gräset.

Och skulle ni gå i stenläggar-tankar så är ett stort tips att kika på denna kampanjen – men där gäller det att skynda på de sista timmarna.

Plattor_bygghemma.se

Förra försommaren gjorde vi också i ordning uppfarten som består till hälften av plattor och till hälften av dekorsten. Stenen tycker jag mjukar upp intrycket. Att göra i ordning uppfarten gjorde verkligen mycket, det ser inte ut som ett pågående renoveringsobjekt hos oss längre. HÄR hittar ni om inte samma så liknande plattor och HÄR hittar ni till all dekorsten.

Mitt trix när trädgårdsenergin går på sparlåga är:

sök inspiration; titta exempelvis runt på hemsidan,

prata med vänner och/eller familj med gröna fingrar;  jag har både min mamma men också vänner som är SÅ duktiga på trädgård och hos dem hittar jag både tips och inspiration,

lägg trädgården på en lagom nivå: och det är precis därför vi arbetat med en hel del med marksten,

om ni bara orkar göra en sak – klipp gräset: ett nyklippt och välskött gräs tycker jag gör underverk för trädgården, sedan kan det andra få lov att vara mer vildvuxet.

När jag ändå var inne och surfade runt inne hos Bygghemma.se så såg jag också vår förra pergola. Mer exakt hade vi denna pergola. Vi har, som bekant, byggt en ny för egen hand nu men denna är verkligen ett supertips om ni inte vill bygga en egen men ändå går i pergola-tankar. Vi var nöjda med den och fastän att vi inte var så noggranna att vi tog in den vita duken på vintersäsongen så höll den sig fin från säsong till säsong. Och såg nu att det är sänkt pris just nu – passa på!

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *