Ny profilbild och en lördagslista

Så här kan det se ut när en försöker med konststycket att få till en ny profilbild. När vi tog den första profilbilden så stod jag, höggravid, i den enda delen av huset som inte var täckt med byggplast. Det var tider det. Då tänkte jag att jag skulle byta ut bilden fortare än kvickt, men ni vet hur det är – vissa saker får man bara inte tummen ur att göra.

Och att stå framför kameran är ack så mycket mer obekvämt än att stå bakom den, tycker jag nog allt fortare. Därav blev det många skratt och en hel del tramsande, som synes (och det finns ungefär 3 255 fler sådana här), när bilden skulle tas.

Och hade jag vetat hur krångligt det är att byta ut profilbilden (den ska nämligen bytas ut på x antal olika ställen på sidan) så hade det säkert dröjt ännu längre.

Alldeles strax ska jag cykla ner till affären och handla hem lite lördagsgodis till oss, men innan dess en lördagslista som har stulit från Clara som ni hittar HÄR.

HAR DU…

Folköl i kylen? Nej, inte en endaste.

Något husdjur? Ett stycke hund som heter Strössel.

En favoritsötsak? Hmm… Gällande sötsaker så finns det nog vissa svårigheter att utse en favorit, men lakrits står nog högst på listan, men skulle det istället handla om chips (som är en större favorit än godis) så är det chips med vinägersmak tillsammans med Ranch-dipp. Hade på riktigt kunnat levt på detta, om det inte var så fruktansvärt onyttigt.

Puder på dig? Nej, det är så osminkat som det kan bli.

Några framtidsplaner? Ja, denna sommaren innebär också slutet på min föräldraledighet. Jag ska verkligen se till att krama ur varenda liten mysdetalj ur denna tiden och samtidigt toknjuta av sommaren i sig. Men jag ser också fram emot jobbstarten och det kommer bli alldeles utmärkt där i september.

Några MVG:n? Det blev det en del. Fler på gymnasiet än på universitetet men för att komma ihåg i vilka ämnen så får jag allt damma av pärmen med viktiga papper och det får nog bli en annan dag.

Något beroende? Kaffe.

Någon vän som bor i ett annat land? Ja, det saknas hela vägen till Dubai.

VEM…

Avskyr du? Oj, det är starkt det där med avsky, men det finns visserligen en liten mental ”svart lista” över personer, i och för sig ganska så få, som gjort mig riktigt illa. Och som jag därför inte skulle ta i, ens med tång. Men… dessa passar sig nog mest att få stanna kvar där på den mentala listan.

Delar du mest minnen med? Min mamma skulle jag nog vilja säga. Allt är nog inte upplevt tillsammans men i och med att vi pratar om allt så känns det nästan så ändå. Och så har jag vänner som har funnits där sedan långt tillbaka och där finns också en hel bank av minnen tillsammans. Allra flest saker som jag gjort tillsammans med någon borde vara min kompis Kajsa. I och med att vi har funnits, på lite olika sätt, i varandras liv sedan mellanstadiet. Det ni.

Längtar du mest efter? Min pappa. Senast idag tänkte jag på hur gammal han skulle varit nu. Säkert eftersom han skulle fyllt år i morgon.

Stör du dig på? Denna lista är väldigt väldigt kort eftersom att jag tycker att det är slöseri med energi att gå runt och störa sig på andra människor.

Gosar du med? Mina älskade barn. Båda har ärvt min förkärlek till att gosa och är väldigt fysiska av sig. Och maken och jag påminner varandra om att stanna upp och kramas eller pussas någon gång per dag viktigt mitt i denna småbarnskarusell.

Lagar mat? Jag.

Diskar? Andreas.

VILKEN…

Tidning läser du? Inte en endaste regelbundet, tyvärr.

Buss åker du oftast? Till Hällevik… tror den har nummer 432. Buss åker vi fastän att det tar tre gånger så lång tid eftersom barnen tycker om det så mycket.

Dag fyller du år? 15 oktober. Älskar att fylla år. Och i år extra mycket eftersom jag under årets första månader trodde att jag skulle fylla 34, men så upplyste maken mig om att det ”bara” var 33. Tjoho!

Årstid föredrar du? Försommaren. När de första varma dagarna kommer, hela sommaren står framför oss och det känns som att alla bubblar av energi.

Stad är du uppväxt i? Sölvesborg. Mer bestämt Hällevik som är ett ljuvligt fiskeläge som ligger en liten bit utanför Sölvesborg, i västra Blekinge.

VAD?

Gör du nu? Sitter uppe på vindsloftet vid datorn och har lagt de sista tangentbordstryckningarna på  intervjuer som jag gjort med Pernilla och Josefine.

Är bra med dig? Jag är snäll och vill människor väl, ärlig och har en stark moral. Sedan tycker jag nog allt att jag har en positiv syn på det mesta och kommer med en hel dos med energi till vad jag än tar mig an.

Är dåligt med dig? Detta börjar nästan kännas som en arbetsintervju… men, jag skulle vilja bli bättre på att bita ifrån. Att vara rappare och tala om på en gång om något inte känns ok.

Vill du arbeta med? Det jag gör.

Är roligast just nu? Barnen. Att se hur Althea växer i sitt språk och sina tankar, hur Juni fullkomligt lyser av glädje över att kunna gå. Och så är det också väldigt roligt med det jobb som kommit med anledning av Homespo.se. Det har hänt mycket på sista tiden och det känns som att jag lär mig en liten bit av denna nya värld för varje dag som går.

Har du på dig nu? Någon blommig dress i matchande tyg mellan topp och byxa. Althea utbrast ett ”vad fin du är mamma!” när jag hade bytt om imorse.

Äger du för skor? Många…

Har du för storlek i skor? Tidigare 38 men efter två graviditeter 39.

Läser du för bok? Ingen…. Tyvärr igen.

Ska du göra nu? Försöka runda av på kontoret och sedan cykla till Ica för lite proviantering till godislådan.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *