En lugn söndag

Både igår och idag har vi tagit det väldigt lugnt. ”Skrotat runt” är nog den bästa beskrivningen.

Vi åt, lite komiskt, sillunch först idag. Jag hade missat att handla sill och potatis och allt det där traditionsenliga till midsommarafton, eller jag hade i och för sig kanske missat det helt medvetet för jag tänkte liksom att det inte behövdes när vi ”bara” åt lunch här hemma på midsommarafton.

Själv så tycker jag kanske inte att inlagd sill och potatis hör till livets viktigaste mat, men besviken Andreas blev. Tror att varannan människa runt midsommarstången fick höra att vi inte ätit sill.

Så efter att vi skrattat åt detta sedan dess så dukade vi upp sill, potatis, gräddfil, gräslök och allt det där andra till lunch idag. Sedan var han bra mycket lyckligare minsann.

Middagen blev sedan en kycklingsallad på resterna som fanns i köket. Ingen sill fanns kvar, tack och lov, men det blev blandad sallad, tomater, nötter, parmesanost, kall nypotatis som vi slungade med tryffelolja, gräddfil och så en ros gjord av mango.

Och nu… ska jag ta ett djupt andetag och ställa mig med världens största stryktvättshög. Men jag har gett mig tusan att den ska vara borta innan kvällen är slut.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *