Citronremmar

 

 

Nu kommer receptet på det väldigt goda citronremmarna såsom utlovat. Receptet hittade jag HÄR hos Fridas Bakblogg, tokfylld av inspiration så där kommer ni inte bli besvikna om ni kikar in då och då.

Gör så här:

Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg sedan 10 gelatinblad i kallt vatten och ställ båda sakerna åt sidan en stund.

Koka upp 1 dl lemoncurd, 1,5 dl strösocker,  0,5 dl sirap och 2,5 msk citronsaft och 1,5 dl vatten på hög värme.

(Vill man så kan man också lägga i finrivet skal av 2,5 citroner, så som Frida har i originalreceptet men jag är själv lite petig med konsistens i saker jag äter och tyckter att det kanske kan vara godare utan. Dock med risk för mindre citronsmak.)

Stormkoka blandningen i 5-6 minuter och tag sedan av från värmen. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem sedan till blandningen. Allra sist lägger ni i 0,5 tsk citronsyra.

Häll ut smeten på den bakplåtspappersklädda plåten och bred ut ett tunt lager. Låt torka i rumstemperatur, minst över natten men jag lät mina stå lite längre, man kan nästan känna när de är lagom klibbiga och liksom ”lyfter” lite från pappret när man petar till.

När massan torkat till så skär ni lagom breda remmar med en vass kniv som ni först smort in i olja. Mortla samman 1,5 dl strösocker och 1 krm citronsyra och vänd ner citronremmarna i detta.

Lägg upp citronremmarna på ett nytt bakplåtspapper och låt stå i rumstemperatur i cirka 1 dygn. Därefter kan de förvaras i en burk utan lock (i rumstemperatur).

Testa!

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *