Lobster roll med parmesan- och tryffelpommes

Lobster_roll

Pommes_med_parmesan

 – Lobster roll med snabbpicklad gurka tillsammans med parmesan- och tryffelpommes –

God morgon… Om någon skulle sitta och fundera över helgmaten och samtidigt uppskatta skaldjur kommer här lite tips från något vi njutit av här hemma.

Kanske inte lätt som en sommarsallad men så gott så jag kunde inte låta bli ändå.

Lobster roll är precis vad det låter som – hummer. En hummerröra som traditionsenligt serveras i korvbröd.

Dessa slänger ni ihop genom att hacka köttet från en hummer (en hummer räcker till två personer tycker jag, men det är inte fel med fler) och blanda ihop med 1 msk majonnäs (gärna Hellmans, den är den allra godaste) och 1 msk créme fraiche. Tillsätt 1/2 riven vitlöksklyfta och ett par droppar tabasco. Tillsätt också hummerrommen från hummerns huvud. Smaka av med lite flingsalt och ett varv med pepparkvarnen.

Lägg salladsblad i korvbröd och fyll sedan dessa med hummerröran. Toppa med snabbpicklad gurka.

Gurkan får ni ihop snabbt genom att hyvla en gurka och blanda med 1 msk vitvinsvinäger. Vill man kan man också ta 1 tsk socker, men detta hoppade jag och slängde istället i lite chiliflakes.

Till detta serverade vi pommes som vi skvätte lite tryffelolja över och ”en del” fint riven parmesan. Tryffeloljan har väldigt mycket smak, så där får man gärna börja försiktigt och sedan testa sig fram.

Skulle man verkligen få feeling så gör man egna pommes, vi tog till fusk från frysen. Men det finns en del bra i frysdisken också.

Till detta serverade vi en liten skvätt aioli där vi tog en klick av majonäsen och tillsatte en vitlöksklyfta.

Det här är gott – testa!

Nu ska vi dra igång morgonruschen här hemma och vet ni? Vi ska också räkna ner de två sista dagarna innan pappan i familjen går på semester. Då väntar fyra veckor tillsammans. Nästan så att jag får nypa mig i armen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *