Frosé, bubbel, lemonad, jordgubbssalsa och massor av tortillachips

Detta dukade vi fram när tjejerna var här i fredags, innan vi skulle ut och käka. Vi har som sagt som årlig tradition att gå ut och käka tillsammans när det är vår stadsfestival här hemma i staden.

Vi kunde sitta ute en första sväng men fick sedan krypa in inomhus när regndropparna började falla (är det inte en väldigt ambivalent sommar?).

Vi bubblade loss, pratade, skrattade och så mumsade vi på jordgubbssalsa och tortillachips. Och så testade jag att göra Frosé för första gången. Både salsan och Frosé blev superslurpiga så dessa kommer jag göra om flera gånger i sommar.

Jordgubbssalsa gjorde vi genom att hacka en rödlök, en kruka koriander och två färska jalapeños fint, riva i en vitlöksklyfta och sedan hacka ner 1,5 liter jordgubbar. SÅ gott!

Caroline stod för finhackandet och så glad jag är för det för jag har inte alltid tålamodet till just finhackande (någon form av mental blockering…) och det satte verkligen alla smaker – att allt var så där finfinhackat.

Jag testade om salsa smakade lika bra dagen efter, så man kan förbereda den, men det gjorde den tyvärr inte. Så jag tycker att den serveras bäst färsk. Men visst, man borde kanske kunna förbereda allt annat än jordgubbarna..? För det var dessa som blev lite solkiga av att stå över natten.

Frosén gjorde jag genom att frysa in rosévin i isbitslådan, mixa ihop de frysta bitarna med limesaft, ett gäng jordgubbar och smaka av med socker och lite äppeljuice.

Nu råkade jag glömma bort att hålla koll på precis hur mycket jag tog av allt men jag andelarna ser ut ungefär så här: 1 flaska rosé som frysts in i bitar, saft från 2 lime, 10 jordgubbar1 msk socker och 1 dl äppeljuice.

Så väldigt väldigt härlig kväll och vet ni? Det blev faktiskt en runda på dansgolvet också. Och makarna höll ställningarna här hemma och hade lyckats somna om Juni tills jag kom hem.

Nu ska jag pyssla klart med lite trädgårdsgöra innan det är dags att säga god natt.

5 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *