Direktör Nyfiken

Det var på Direktör Nyfiken som vi hamnade på igår under den där spontandejten.

Vi åkte inom päronen efter baddagen och skulle egentligen mest säga hej och utan att mena det minsta lilla som en ledande fråga så uttryckte jag ett ”är så sugen på räkor” och det snappade min mor upp och föreslog att barnen skulle äta middag hos dem och vi skulle ge oss ut på byn och äta på tu man hand.

Vi rusade, nästan bokstavligen, till restaurangen och vilken stund vi fick. Kanske allra mest för att det inte var minsta planerat?

Andreas valde den berömda räkmackan och jag tog en variant på ceasarsallad med tigerräkor. Båda sakerna var otroligt goda och det var inte många ord som byttes mellan oss två efter att maten kommit in. Mest ”mmmm” och allmänt slurpande.

En anings trött var jag allt efter endast några få timmars sömn och därefter en dag på badet. Det fanns vissa ”utzoomningar”, som jag är berömd för när jag är trött, med i bilden.

Och så var jag tvungen att tjuvkika lite där inne också. Tvärmysigt. Kan tänka mig att det är lika mysigt här inne även när det inte är sommar.

Jag gillar verkligen verkligen denna lilla pärla som ligger i Hällevik. Efter många år inom restaurangvärlden (fastän att jag jobbar med något helt annat idag) så erkänner jag att jag är något arbetsskadad. Jag har den väldigt otrevliga vanan att lägga märke till saker som inte är som de bör vara och kan vara något svår att imponera på.

Men här kliver en in och så får jag direkt den där känslan av att här är jag på en restaurang (svårt att förklara) och då slappar jag av och vet att de har koll på läget. Och som de hade koll på läget.

Det lär bli fler besök i sommar för vi har inte slutat prata om maten ännu!

2 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *