Lite mer festivalande

Det har inte varit lika mycket morrande idag så det var igår – tack och lov för det.

Vi bestämde oss för att ta en tur till grannstadens småstadsfestival och i ärlighetens namn var jag bara halvt sugen på äventyret. Vi har varit på Gröna Lund, Liseberg och senaste nu Killebom här hemma redan. Men så ville min bror gärna att vi skulle åka med tjejerna och jag visste hur glad Althea skulle bli.

Så åkte gjorde vi och tog med oss både min mamma och min vän Anna och hennes två pojkar. Och tur var väl det.

Dels var det, återigen, en härlig upplevelse att se Althea bland karuseller och sådana där uppblåsta gigantiska rutschkanor. Och Junis stora ögon över spektaklet.

Men så blev jag i och för sig snabbt mätt på just det där spektaklet och en förälder känner ju en viss stress också över dessa miljöer. Typ över att tappa bort sitt barn. Eller när fyraåringen gärna gärna gärna vill åka slänggungorna, version stor, och en får hänga med och det krampaktiga taget om fyraåringens arm där i den dubbelsitsiga slänggungan avslöjar ens ”entusiasm” ganska så snabbt. Att sätta sin fyraåring i något som flyger flera meter över marken med bara en stålpinne som skydd strider ju mot vissa naturlagar.

Så tog vi oss en paus mitt i en galleria. Laddade om med glass och lät ettåring springa av sig. Men tänkte ändå ta oss hemåt.

Min lillebror förslog försiktigt (för fjärde gången) att vi ändå skulle ta en kik på smakfestivalen som låg en bit bort.  Och tur var väl det.

Ingen har väl missat min fascination av mat och här hittade vi ett stort utbud av foodtrucks och jag valde indiskt och åt en wrap med halloumi, koriander, mint och chutney. Smakfest.

Sedan drog vi oss bort till en parkdel och slog oss ner i gräset. Jag och Juni gick och tittade på blommor, alla fick mat i magen och så fortsatte vi med dessert. Ljuvliga baklavor som min mamma tagit ett helt gäng av, kaffe och så ”några” fudge. Baklavorna skymtas på bilden längst upp och fudgen längst ner.

Sedan tog vi faktiskt en runda till bland karusellerna och åkte inte hem förrän klockan passerat 19. Alla väldigt nöjda och glada över dagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *